Yeni Zelanda saldırılarında Türkiye'ye tehdit | Brenton Tarrant Türkler için ne dedi?

Yeni Zelanda saldırılarında Türkiye'ye tehdit | Brenton Tarrant Türkler için ne dedi?

Yeni Zelanda saldırısında Türkler için ne dendi? Yeni Zelanda'daki saldırgan 70 sayfalık manifestosunda Türkleri de tehdit etti. Cami saldırılarında saldırıyı gerçekleştiren Brenton Tarrant İstanbul için ne dedi? İşte Brenton Tarrant'ın Youtube'den yayınladığı manifestonun detayları...

Yeni Zelanda saldırılarında Türkiye ve Türklere tehdit. Peki saldırgan Brenton Tarrant Türkler için ne dedi? Yeni Zelanda'daki saldırgan 70 sayfa manifesto yayınladı. Yeni Zelanda'da iki camiye silahlı saldırı düzenlendiği haberinden sonra  saldırganın Türkiye ve Türklere yönelik tehditleri de gündeme geldi. Saldırganın saldırı anını sosyal medyadan canlı olarak yayınladığı ortaya çıkarken, saldırıda 5 silah kullanıldığı da görülüyor. Saldırgan Brenton Tarrant yayınladığı manifestoda "Konstantinopolis'e gelir, tüm cami ve minareleri yıkarız. Ayasofya minarelerden kurtulacak ve Konstantinapol hak edildiği gibi tekrar Hristiyan şehri olacak" diyor. İşte Yeni Zelanda saldırısının detayları ve Brenton Tarrant'un tehditleri...

Yeni Zelanda'da camiye saldırıyı gerçekleştiren saldırganın, kendi YouTube sayfasından 70 sayfalık bir manifesto yayınlandığı ortaya çıktı. İskoç bir aileden gelen ve Avustralya'da doğan Brenton Tarrant isimli saldırganın 28 yaşında olduğu tahmin ediliyor. 5 silahla birlikte yolculuk yapan saldırgan, bir yandan da müzik dinlerken görülüyor.

19-03/15/27-1552628155.jpg

Saldırıyı bilgisayar oyunlarına benzer şekilde gerçekleştirdiği gözlenen saldırganın, saldırı sırasında silahın şarjörünü birçok kez değiştirdiği görülüyor. Aracından inen saldırgan caminin kapısından girer girmez ateş etmeye başlıyor. Silahların üzerinde, daha önce dünyanın başka bölgelerinde Müslümanlara saldırı düzenleyenlerin isimleri yer alıyor.

YENİ ZELANDA SALDIRISINDA TÜRKLERE TEHDİT
 
Tarrant'ın manifestosunda Türklerle ilgili bir bölüm de yer alıyor. "Türklere" başlığının yer aldığı bölümde şu ifadelere yer verilmiş:

"Topraklarınızda huzur içinde yaşayabilirsiniz, size zarar gelmeyecek. Boğaz'ın Doğu yakasında."

Ama Boğaz'ın Batı yakasında bir yerde yaşamayı denerseniz, Avrupa'ya gelirseniz sizi öldüreceğiz. 

Konstantinopolis'e gelir, tüm cami ve minareleri yıkarız. Ayasofya minarelerden kurtulacak ve Konstantinapol hak edildiği gibi tekrar Hristiyan şehri olacak"

19-03/15/ibrahim-kalin.jpg

CAMİ SALDIRISINDA TÜRKİYE'DEN İLK TEPKİ 

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Yeni Zelanda'daki cami saldırılarıyla ilgili açıklama yaptı. Kalın, "Bu saldırı İslam karşıtlığının ve Müslüman düşmanlığının geldiği son noktayı göstermektedir" dedi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Twitter hesabından şu mesajı paylaştı:

"Yeni Zelanda Christchurch’te Nur Camine yapılan ırkçı ve faşist saldırıda onlarca kişi hunharca katledildi. Saldırıyı şiddetle kınıyor, ölenlere Allah’tan rahmet diliyorum.  Bu saldırı, İslam karşıtlığının ve Müslüman düşmanlığının geldiği noktayı göstermektedir.

İslam ve Müslüman karşıtı İslamofobik söylemlerin sapık ve canice bir ideolojiye dönüştüğünü defalarca gördük. Dünya artık bu söylemlere karşı sesini yukseltmeli ve İslamofobik faşist terörizme dur demelidir."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN