Yılan Adası'nda yeniden Ukrayna bayrağı dalgalanıyor

Yılan Adası'nda yeniden Ukrayna bayrağı dalgalanıyor

Ukrayna ordusu, Rus güçlerinin geçen hafta çekildiği stratejik bir nokta olan Yılan Adası'nda Ukrayna bayrağının yeniden dalgalandığını bildirdi. Bazı analistler, bu gelişmenin Ukrayna limanlarındaki Rus ablukasını gevşetebileceğini öne sürüyor.

Ukrayna'nın güney askeri komutanlığı sözcüsü Natalia Humeniuk bir basın toplantısında yaptığı açıklamada, "Askeri operasyon sona erdi ve ... bölge (Yılan Adası) Ukrayna hükümeti yetkisine iade edildi" dedi.

Bazı analistler, Rusya'nın Ukrayna'nın güneybatı kıyısındaki Yılan Adası'ndan çekilmesinin Ukrayna limanlarındaki ablukasını gevşetebileceğini söyledi. Ancak Kiev'deki yabancı bir diplomat Reuters'e, bunun Ukrayna tahılının güvenli geçişine izin vermek için hala yeterli olmadığını söyledi.

'UKRAYNA TAHILININ GÜVENLİĞİ İÇİN TÜRKİYE KİLİT ROL OYNAMAK ZORUNDA'

Diplomat, "Mayın temizleme için bir gereklilik var ve Rusya'nın hala nakliye şeritlerini engellemelerine izin verecek askeri yeteneklere (askeri gemiler, kıyı savunma sistemleri ve hava üstünlüğü) sahip" dedi.

Ukrayna'nın tahıl sevk edebilmesi için limanlarının önündeki engeli kaldırması gerektiğini hatırlatan diplomat, bunun için Kiev'in müttefik desteğine ve Türkiye'nin kilit bir rol oynamasına ihtiyacı olacağını da sözlerine ekledi.

Rusya Perşembe günü, Birleşmiş Milletler'in Ukrayna'dan tahıl sevkiyatına izin veren insani bir koridor açma girişimlerini engellemediğini göstermek için "iyi niyet göstergesi" olarak Yılan Adası'ndan çekildiğini bildirmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN