Yunan gazetesinden Atatürk yorumu: İradesi olmasaydı çağdaş Türkiye olmayacaktı

Yunan gazetesinden Atatürk yorumu: İradesi olmasaydı çağdaş Türkiye olmayacaktı

Yunanistan'da Proto Thema gazetesi, Atatürk'ün hayatını anlatan bir kitapçığı okurlarına dağıttı. Ryan Gıngeras tarafından kaleme alınan sunuş metninde "Mustafa Kemal Atatürk, ülkesinde kendi vizyonunu uygulama iradesine sahip olmasaydı, çağdaş Türkiye, en azından bugünkü haliyle olmayacaktı" ifadelerini kullandı.

Yunanistan'da haftalık Proto Thema gazetesi, "20. Asrın Büyük Şahsiyetleri" adlı kitap promosyonu çerçevesinde Mustafa Kemal Atatürk’ün hayatını anlatan bir kitapçığı okurlarına dağıttı.

Gazete, Ryan Gıngeras tarafından kaleme alınan 'Mustafa Kemal Atatürk - Türklerin Atası' başlıklı kitabın sunuş metninde "Yunanların çoğu, Küçük Asya trajedisiyle özdeşleştirerek neredeyse içgüdüsel olarak ondan nefret ediyor. Bununla birlikte (Atatürk) Türkiye’de mutlak güç ve büyük çapta nüfuz sahibi bir şahsiyet idi. Mustafa Kemal Atatürk, ülkesinde kendi vizyonunu uygulama iradesine sahip olmasaydı, çağdaş Türkiye, en azından bugünkü haliyle olmayacaktı" ifadelerini kullandı.

Yunanistan’da Atatürk ile ilgili birçok biyografi ve kitap Yunancaya çevrildi.

NE OLMUŞTU?

Son olarak  Ta Nea gazetesi Atatürk’ün 'Nutuk' undan bazı bölümler içeren bir kitapçığı okurlarıyla paylaşmıştı. Daha önce de Eleftherotypia gazetesi, Can Dündar'ın 'Mustafa" adlı belgeselini okurlarına promosyon olarak dağıtmıştı.,

GÜMÜLCİNE/AA

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN