Yunanistan mülteci kamplarını dağıtıyor

Yunanistan mülteci kamplarını dağıtıyor

Yunanistan, mülteci eylemlerini engellemek ve bölge halkının tepkilerini çekmeme gerekçesiyle Avrupa yolundaki sığınmacıları tek merkezde toplamaktan vazgeçti.

Yunanistan hükümeti büyük mülteci barındırma merkezlerini bölüp, mültecileri diğer merkezlere dağıtmayı planlıyor. Pire, İdomeni ve Elliniko'daki durumu da düzeltmeyi hedefleyen hükümet, yerel toplumların hassasiyetlerini ve Yunanistan'ın sınırlarının kapalı olmasından doğabilecek tehlikeleri de göz önünde bulundurarak büyük ve kalabalık mülteci kamplarında düzenlemeye gidecek.  Yunanistan Milli Savunma Bakan Yardımcısı Dimitris Vitsas, İmerisia gazetesine verdiği demeçte “Şu anda Türkiye sahillerinden Yunan adalarına yönelik mülteci ve göçmen akınlarının dramatik bir şekilde azalması, göçmenlerin Türkiye'ye iadesi konusundaki zorluklar ve sorunlar nedeniyle oluşan durumu dengeliyor” ifadelerini kullandı. FYRO Makedonya'nın Yunanistan'daki mültecilere karşı tutumunu da değerlendiren Vitsas “Yunanistan'da hukukta sürekliliği olan bir ülkedir ve uluslararası hukuk ve sözleşmelerin uygulamasına kronik bir şekilde saygı göstermektedir. Acemi jandarmalar gibi hareket eden devletlerle de aynısını yapmaya devam edeceğiz” dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN