Yunanistan'dan 20 adet F-35 talebi: ABD'ye resmi olarak yolladı

Yunanistan'dan 20 adet F-35 talebi: ABD'ye resmi olarak yolladı

Son yıllarda askeri araç alımını artırmasıyla dikkat çeken Yunanistan, bu kez de F-35 almak için kolları sıvadı. Yunanistan Başbakanı Miçotakis, Yunanistan'ın ABD'ye, 20 adet F-35 savaş uçağı satın almak için resmi bir talep gönderdiğini açıkladı.

Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis, bugün yaptığı açıklamada, Yunanistan'ın ABD'ye, Lockheed Martin yapımı 20 adet F-35 savaş uçağı satın almak için resmi bir talep gönderdiğini söyledi. Gayri safi yurtiçi hasılasının yüzde 2'sinden fazlasını savunma harcamalarına ayıran Yunanistan, Türkiye ile gerilimin tırmanmasının ardından ise son yıllarda askeri alımlarını artırdı. Miçotakis, Yunanistan'ın ikinci bir jet grubu satın almayı da düşündüğünü ifade etti.

Reuters'ın aktardığına göre; NATO zirvesi sonrasında gazetecilere verdiği demeçte Yunanistan Başbakanı, "Niyetimiz, ikinci bir seçenek için olası bir F-35 filosu elde etmek. Son birkaç gün içinde gerçekleşen bir talep mektubu göndermek de bu sürecin parçası" diye konuştu. Miçotakis, talep göndermenin çok aşamalı bir sürecin ilk adımı olduğunu belirterek, hükümetin jetlerin teslimatlarının 2027-2028'de başlamasını beklediğini de sözlerine ekledi.

'BUNU YAPABİLECEK MALİ ALANA SAHİBİZ'

2023'te seçimlerle karşı karşıya olan başbakan, "Bu uzun bir süreç ve ama böyle bir satın alma yapmamıza izin veren mali alana sahibiz" dedi.

Miçotakis, ilk olarak Mayıs ayında ABD'ye yaptığı bir ziyaret sırasında F-35 satın alınmak konusuna atıfta bulundu. Atina, geçen yıl Dassault yapımı 24 Rafale jetini 2,5 milyar euroya ve üç donanma fırkateynini de 3 milyar euroya sipariş etti.

Yunanistan Savunma Bakanlığı'nın 38 F-16 savaş uçağının modernizasyonuna da devam etmek istediği belirtiliyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN