ABD'nin vetosu şirketlere geri adım attırdı! Türkiye'yi dışlayan proje askıda

ABD'nin vetosu şirketlere geri adım attırdı! Türkiye'yi dışlayan proje askıda

ABD'nin, Doğu Akdeniz Boru Hattına verdiği desteği geri çekmesiyle birlikte Yunanistan, Girit ve çevresindeki sismik araştırmalar ve sondaj çalışmalarını askıya alacağını açıkladı.

Yunan basını, Total Energies, Exxon Mobil ve Hellenic Petroleum ortak girişimi Girit çevresindeki sismik araştırmaları ve sondaj çalışmalarının askıya alındığını yazdı.

Total Energies'in Helenik Hidrokarbon Kaynakları İşletmesine gönderdiği yıllık plana göre, ocak-şubat aylarında bölgede sismik araştırma öngörülmediği belirtildi.

Gelişmelerin zamanlamasına dikkati çekilerek, ABD'nin, Doğu Akdeniz Boru Hattına (EastMed) verdiği desteği geri çektiği hatırlatıldı.

Yunan basınının son günlerde hükümet kaynaklarına dayandırdığı haberlerde, ABD'nin, Doğu Akdeniz Doğalgaz Boru Hattına ilişkin çekincelerini gayriresmi bir yazı ile (non paper) Yunanistan, İsrail ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'ne (GKRY) ilettiği bildirilmişti. ABD'nin dile getirdiği çekinceler arasında projenin ekonomik açıdan sürdürülebilir olmaması ve çevresel hassasiyetlere uzak olması gösterilmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN