Yunanistan'dan mülteci açıklaması: Erdoğan'la hemfikiriz

Yunanistan'dan mülteci açıklaması: Erdoğan'la hemfikiriz

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la mülteci konusunu konuştuklarını ve Afganistan'dan gelen mültecilerin Türkiye'ye yakın bir yerde tutulması konusunda hemfikir olduklarını söyledi.

Taliban'ın yeniden yönetimi ele geçirmesinin ardından Türkiye ve Avrupa'nın gündemine giren göç meselesi hakkında Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'ten açıklama geldi.

Reuters’a konuşan Miçotakis, Syriza yönetimini eleştirerek; "“Suriye’deki ve başka yerlerdeki çatışmalardan kaçan bir milyondan fazla mülteci, 2015’te ve 2016’nın başlarında Yunanistan ve Türkiye üzerinden Avrupa’ya geçti ve Yunanistan’ın o zamanki solcu Syriza yönetimi buna sadece ‘el sallamakla’ yetindi” dedi.

'ÖNLEMEK İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ'

Kontrolsüz göçe karşı belirgin şekilde sert bir duruş sergileyen bir yönetim anlayışına sahip olduklarını belirten Miçotakis, 2015’in tekrarını yaşamayacaklarını ‘Bu durum artık olasılık dışı ve bunu önlemek için elimizden gelen her şeyi yapacağız’ sözleriyle dile getirdi.

Miçotakis, Avrupa’yı göçmen sorununa yönelik ‘ortak bir politika’ oluşturmamakla eleştirdi.

Miçotakis, AB’nin kitlesel bir akınla nasıl başa çıkılacağına dair tutarlı bir tutarlı bir politikasının olmadığını söyledi. Yunanistan Başbakanı, “Sığınma konusunda ortak kurallara ihtiyacımız var. İltica alışverişi yapılması, göçmenlerin bir ülkeden diğerine taşınması mantıklı değil. Adil bir düzen yaratılmalı. Avrupa’nın daha fazlasını yapması gerekiyor” dedi.

'ERDOĞAN'LA ÇOK AÇIK KONUŞTUK'

Miçotakis, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Afganistan konusunu ele aldıklarını belirterek, “Erdoğan’la çok açık konuştuk. Potansiyel mülteci ve sığınmacıların mümkün olduğu kadar ülkelerine yakın bir yerde tutmanın önemli olduğu konusunda hemfikir olduğumuzu düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN