Zamları protesto eden İtalyanlar enerji faturalarını yaktı

Zamları protesto eden İtalyanlar enerji faturalarını yaktı

İtalya'nın Torino şehrinde bir grup gösterici artan doğalgaz ve elektrik fiyatlarını protesto etmek amacıyla şehrin en büyük enerji dağıtıcısı firması ENI'nin merkez binası önünde fatura yakma eylemi düzenledi.

İtalya'da tüketicilerin, son aylarda enerji faturalarının eskiye nazaran 3-4 katı arttığına dair şikayetleri ve eylemleri giderek sertleşiyor. ENI binası önünde toplanan Bölge Isınma Komitesi ve sivil toplum örgütüne destek veren yaklaşık 250 kişilik bir grup konu hakkındaki şikayetlerini dile getirdi.

Bazı aktivistler dev pankartları ateşe verirken, birçok eylemci ev doğalgaz ve elektrik faturalarını teneke kutular içerisinde ateşe verdi. Bazı eylemciler verdikleri röportajlarda son dönemde İtalya'daki dev enerji şirketlerinin 40 milyar euro fazla kâr ettiğini ve bu durumun kabul edilemez olduğunu söyledi.

Rusya'nın Ukrayna'ya Şubat 2022'de savaş açması akabinde Avrupa ülkeleri Moskova'ya ekonomik yaptırımlar uygulamış, Rusya da buna karşılık olarak AB ülkelerine sattığı doğalgazı kesmişti. Karşılıklı yaptırımlar neticesinde enerji fiyatları da son aylarda büyük oranlarda artmıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN