Zelenskiy'den 'kimyasal silah' iddiası: Mariupol'de kullanacaklar

Zelenskiy'den 'kimyasal silah' iddiası: Mariupol'de kullanacaklar

Rusya-Ukrayna savaşında 48. güne girildi. Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Rusya'nın Mariupol şehrinde kimyasal silah kullanacağını iddia ederek “Bunu çok ciddiye alıyoruz. Bu, Rus saldırganlığına çok daha sert ve daha hızlı yanıt vermenin gerekli olduğu anlamına geliyor.” dedi. Öte yandan Rusların, Ukraynalı askerlerin üzerine zehirli madde bıraktığı öne sürüldü. İşte Rus işgalinde dakika dakika yaşanan gelişmeler....

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 24 Şubat'ta, Ukrayna'yı 'askerden ve Neo- Nazilerden arındırma' bahanesiyle başlattığı işgal girişimi, 48. gününde de devam ediyor.

Savaşın 48. gününde Ukrayna Başkanı Zelenskiy, Rus ordusunun katliam yaptığı Mariupol'de kimyasal silah kullandığını iddia etti. Rusların, Ukraynalı askerlerin üzerine zehirli madde bıraktığı öne sürüldü. Aynı zamanda yetkililer Donbas bölgesinde, Rus tanklarının yeni bir saldırı için ilerlemeye başladığını belirtti. Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ise açıklamasında, Rus birliklerinin ülkesinin kuzey bölgelerinden çekilirken kasıtlı olarak çok sayıda patlayıcı bıraktığını ve bunun savaş suçu olarak kabul edilmesi gerektiğini açıkladı.

İşte Rusya-Ukrayna savaşında dakika dakika yaşanan gelişmeler:

12 Nisan 2022 Salı

15.59- Birleşmiş Milletler (BM), Rusya-Ukrayna savaşında, Ukrayna'da en az 1892 sivilin hayatını kaybettiğini, 2 bin 558 sivilin yaralandığını, saldırıların ardından 4 milyon 615 bin 830 kişinin komşu ülkelere geçtiğini bildirdi.

09.32- Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı, Rus ordusunun 24 Şubat-12 Nisan dönemindeki kayıplarıyla ilgili bilgileri açıkladı.

Buna göre, Ukrayna'ya saldıran Rus ordusundan 19 bin 600 asker öldürüldü, Ruslara ait 157 uçak, 140 helikopter, 732 tank, 1946 zırhlı araç, 349 top, 111 roketatar sistemi ve 63 hava savunma sistemi imha edildi. Rus güçleri, 1406 araç, 7 gemi ve hafif sürat teknesi, 76 yakıt aracı ve 124 insansız hava aracını da kaybetti.

07.51- Birleşmiş Milletler (BM) Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), Rusya'nın 6 hafta önce Ukrayna'yı işgale başlaması sonrası Ukraynalı çocukların yaklaşık üçte ikisinin evlerini terk ettiğini açıkladı.

07.36- Japonya, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in kızlarının da aralarında bulunduğu 398 kişinin mal varlıklarını dondurma kararı aldı.

05.14- Mariupol Belediye Başkanı Vadim Boychenko, Rusya'nın kuşattığı liman kentinde savaşın başlamasından bu yana 10 binden fazla sivilin hayatını kaybettiğini söyledi.

05.00- ABD ve İngiltere, Ukrayna'daki Rus güçlerinin liman kenti Mariupol'e yönelik saldırı sırasında kimyasal silah kullandığına yönelik haberleri soruşturduklarını açıkladı.

04.44- Ukrayna yetkilileri, Rus güçlerinin ülkede kadınlara tecavüz ettikleri yolundaki haberleri ve iddiaları soruşturduklarını açıkladı.

04.13- Ukrayna'nın doğusundaki Donbas bölgesinde yetkililer, Rus tanklarının yeni bir saldırı için ilerlemeye başladığını söyledi.

02.13- Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski, Rus birliklerinin ülkesinin kuzey bölgelerinden çekilirken kasıtlı olarak çok sayıda patlayıcı bıraktığını ve bunun savaş suçu olarak kabul edilmesi gerektiğini savundu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN