Zelenskiy'den Putin'e 'Şarlo' göndermesi: Diktatör yenilecek!

Zelenskiy'den Putin'e 'Şarlo' göndermesi: Diktatör yenilecek!

Rus işgalinin ilk gününden beri kahramanca bir direniş sergileyen Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy, Cannes Film Festivali'ne bağlanarak Putin'e ülkece meydan okuyuşlarını bir kez daha yineleme fırsatı buldu. Rus liderden sert ifadelerle bahseden Zelenskiy, ona Charlie Chaplin'in 'Diktatör' filminden gönderme yaparak, "'Diktatörün' kaybedeceğinden eminim" ifadelerini kullandı.

Rusya'dan ardı ardına gelen saldırılara karşı Ukrayna Ordusu mücadelesini cephede sürdürürken, Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy de siyaset sahasında işgal güçlerinin gerçek yüzlerini ortaya çıkartmaya devam ediyor.

75. Cannes Film Festivali'ne video konferansla bağlanan Zelenskiy, Putin hakkında dikkat çeken bir konuşma yaptı.

ŞARLO GÖNDERMESİ

Burada yaptığı konuşmada Charlie Chaplin'in 'Diktatör' filminden bahseden Zelenskiy, filmin zamanında gerçek 'diktatörü' öldüremediğini ancak sinemanın bu film sayesinde sessizlikten çıktığını söyledi.

O dönemden bu yana insanlığın çok sayıda film çektiğini belirten Ukraynalı lider, "Savaşın dehşetinin devamı olmayacağını düşünebilirdik ancak zamanında olduğu gibi şimdi de bir 'diktatör' var" diyerek Putin'e sert sözlerle gönderme yaptı.

CHAPLİN'E İHTİYACIMIZ VAR

Dünyaca ünlü yönetmen, oyuncu ve yapımcıların izlediği konuşmada sinemanın toplumsal işlevine dair ifadeler de kullanan Zelenskiy, "Sinemanın sessiz olmadığını kanıtlamak için yeni bir Chaplin’e ihtiyacımız var" diyerek dinleyenleri duygulandırmayı başardı.

zelens.pngZelenskiy konuşmasıyla dinleyicileri duygulandırdı

CANNES'DAN MEN EDİLDİLER

Rusya'nın işgali sonrası Rus sporcular ve sanatçılar çok sayıda uluslararası müsabakadan menedilmişlerdi.

Çoğunlukla Putin'e muhalif olan ve bu nedenle daha önce Cannes'da ödüller alan Rus yönetmenlere karşı böyle bir yola gidilmedi.

Ancak Rusya'dan gelecek her türlü delegasyon bu yılki festivale katılmaktan menedildi.

Böylece Rusya'ya ait hiçbir basın kuruluşu ve bunlara bağlı gazeteciler festivalleri izleyemeyecek.

229 ÇOCUK GERÇEĞİ

Zelenskiy festivalde ayrıca savaşın yarattığı mağduriyetlerden ve zulümden de bahsetmekten geri durmadı.

Rus saldırılarında çok sayıda sivilin öldürüldüğünü tekrarlayan Zelenskiy, bunların arasında 229 çocuğun bulunduğu gerçeğini de vurguladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN