Zimbabve'nin eski lideri Robert Mugabe 'bedeni çalınır' endişesiyle çelik tabutla defnedildi

Zimbabve'nin eski lideri Robert Mugabe 'bedeni çalınır' endişesiyle çelik tabutla defnedildi

Zimbabve’nin eski lideri Robert Mugabe, 20 gün süren tartışmanın ardından doğduğu köyde defnedildi. Ailesi, “İnsanlar onun bedeninin peşinde” diyerek Mugabe’yi üzeri betonla kaplanmış çelik bir tabutla toprağa verdi, tabutun üzeri de betonla kaplandı.

Zimbabve’nin devrik lideri Mugabe’nin cenazesi, tartışmaların ardından hafta sonu defnedilebildi.

Ailenin isteği üzerin Mugabe, cumartesi günü doğduğu köy olan Zvimba’da, ikinci eşi Grace Mugabe’nin evinin yakınındaki bir alanda özel bir törenle toprağa verildi.

Ancak defin, sıradışı önlemleri de gözler önüne serdi.

Singapur’da 6 Eylül’de yaşamını yitiren lideri taşıyan tabutun başkent Harere’ye getirildikten sonra ‘güvenlik gerekçesiyle’ değiştirildiği belirtildi.

Mugabe’nin en büyük yeğeni Leo Mugabe, “İnsanlar gerçekten onun vücudunun ya da vücudundan parçaların peşinde, o yüzden kurcalanmaya dayanıklı bir şey (tabut) istedik. Bu nedenle tabut değiştirildi” dedi.

Çelikten yapılan tabutun üzeri de betonla kapatıldı.

KANSER NEDENİYLE HAYATINI KAYBETMİŞTİ

Robert Mugabe, Zimbabve'yi 37 yıl yönettikten sonra 2017'de istifaya zorlanmış ve 93 yaşında görevi bırakmıştı.
95 yaşındaki Mugabe, 6 Eylül'de tedavi gördüğü Singapur'da ‘ilerlemiş kanser’ nedeniyle hayatını kaybetmişti.

Mugabe’nin iki hafta önce yapılan resmi cenaze törenine Afrikalı bazı liderler katılırken, Zimbabveliler 60 bin kapasiteli stadyumun ancak dörtte birini doldurmuştu.

Zimbabve hükümeti, Mugabe'nin, ulusal mezarlıkta inşa edilecek anıt kabirde gömülmesi önerisini, ailenin karşı çıkması üzerine iptal etmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN