Zorunlu olacağı açıklanmıştı: Aşı karşıtları polis ile çatıştı

Zorunlu olacağı açıklanmıştı: Aşı karşıtları polis ile çatıştı

Yunanistan'da zorunlu aşıya karşı çıkan yüzlerce kişi sokağa döküldü. Atina'daki gösterilerde eylemciler ile polis çatışırken, Selanik'te de benzer protesto gösterileri düzenlendi.

Yunanistan'ın başkenti Atina'daki Sintagma Meydanı'nda toplanan yüzlerce kişi, hükümetin zorunlu aşılama programını protesto etti.

Birçok papazın katıldığı protestoda Yunan bayrakları, büyük boyda haç ve ikonlar taşıyan göstericilerin kendilerini uyaran emniyet güçlerine taş ve su şişeleri fırlatması üzerine polis, göz yaşartıcı gaz ve ses bombası kullanarak müdahale etti.

10-001.jpg

5 KİŞİ GÖZALTINDA

Öte yandan Atina Üniversitesi önünde toplanan bir grup aşı karşıtı göstericiye tepki gösteren solcu grup arasında kısa süreli arbede yaşandı.

Grupların birbirilerine taş ve sopalarla saldırdığı olayda bir kişi yaralandı, polisin 5 kişiyi gözaltına aldığı belirtildi.

11-001.jpg

SELANİK SOKAKLARI DA HAREKETLİ

Ülkenin ikinci büyük kenti olan Selanik'te de aşı karşıtları protesto eylemi düzenledi. Selanik Limanı’ndaki Beyaz Kule önünde toplanarak şehir merkezine yürüyen göstericiler, Yunan bayrakları ve 'Zorunlu aşılamaya hayır' yazılı pankartlar taşıdı.

NE OLMUŞTU?

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, 1 Eylül’den itibaren kamudaki sağlık çalışanlarına ve huzurevi personeline Kovid-19 aşısı zorunluluğu getirileceğini açıklamıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN