Dünya Sağlık Örgütü'nden maske açıklaması: Hasta değilseniz ek riskler yaratıyor

Dünya Sağlık Örgütü'nden maske açıklaması: Hasta değilseniz ek riskler yaratıyor

Dünya Sağlık Örgütü, hasta olmayanların maske takmasının yeni tip koronavirüse (corona virus) karşı mücadelede yarardan ziyade ek riskler yaratabileceği uyarısı yaptı.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), ağız koruyucu maskelerin genel kullanımının yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) yayılmasına karşı verilen mücadeleye bir yararının bulunmadığını bildirdi.

DSÖ Acil Yardımlar Direktörü Michael Ryan, maske kullanımının bir getirisi olduğuna dair bir işaret bulunmadığını belirterek daha ziyade maskenin yanlış bir şekilde çıkarılması yoluyla enfekte olunabileceğini ve bu durumda maskenin ek riskler yarattığını kaydetti.

'HASTA DEĞİLSENİZ TAKMAYIN'

Ryan, "Bu nedenle tavsiyemiz, kendiniz hasta değilseniz maske kullanmaktan kaçınmanız" diye konuştu.

Maske kullanımı koronavirüsle ilgili en tartışmalı konular arasında yer alıyor. Avusturya pazartesi günü süpermarketlerde alışveriş sırasında maske takma zorunluluğu getirileceğini açıkladı. Çekya da kamusal alanda maske kullanmayı zorunlu hale getirmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN