Şehit polis Ercan Hırçın, Karabük'te toprağa verildi

Şehit polis Ercan Hırçın, 
Karabük'te toprağa verildi

Mardin'in Dargeçit İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin bombalı saldırısında şehit olan polis memuru 37 yaşındaki Ercan Hırçın'ın cenazesi, memleketi Karabük'te binlerce kişinin katıldığı cenaze namazının ardından gözyaşlarıyla toprağa verildi.

Şehit polis Ercan Hırçın'ın cenazesini taşıyan askeri uçak, Zonguldak Havalimanı'na indi. Şehidin Türk bayrağına sarılı cenazesi uçaktan indirilirken, arkasından kızları 4 yaşındaki Melisa ve 1 yaşındaki İpek ile uçaktan inen eşi Nurten Hırçın gözyaşı döktü. Şehidin cenazesi ambulansa konularakKarabük'e götürüldü.

Kent meydanında binlerce kişi toplandı

Kent Meydanı'nda şehidin cenazesi binlerce kişi toplandı. Nurten Hırçın, "Kurban olduğum gitme. Daha sen çocuğunun yürüdüğünü görmedin. Ben sensiz ne yaparım? Hadi gel gidelim evimize. Ben dayanamam bu acıya" diyerek eşinin tabutuna dokunup ağladı. Oğlunun fotoğrafını öpen Reyhan Hırçın ise fenalık geçirdi. Reyhan Hırçın, tekerlekli sandalyeye oturtuldu. Taziyeleri kabul eden baba Bilgin Hırçın ise ayakta güçlükle durdu.

15-09/09/d0dfe757e55c5bc64fddd39a914aadbb-1441817786.jpg

Milletvekilleri katıldı

Şehit polis Ercan Hırçın'ın özgeçmişinin ardından Kuran-ı Kerim okundu, dua edildi. Cenaze namazına Vali Orhan Alimoğlu, AK Parti Karabük Milletvekili Osman Kahveci, MHP Karabük Milletvekili Durmuş Yalçın, İl Emniyet Müdürü Serhat Tezsever, Belediye Başkanı MHP'li Rafet Vergili, İl Jandarma Komutanı Albay Cihan Ulukaya da katıldı.

Teröre tepki sloganları

Cenaze namazının kılınmasının ardından şehidin cenazesi, 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez' sloganları eşliğinde elden ele taşınıp ambulansa konuldu. Beşbinevler Mahallesi mezarlığındaki defin öncesi Reyhan Hırçın, son kez oğlunu görmek istediğini söyledi. Reyhan Hırçın'ın son kez bakmasından sonra şehidin cenazesi toprağa verildi.

KARABÜK/DHA

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN