Bodrum'da korkutan yangın

Bodrum'da korkutan yangın

Bodrum'da makilik alanda çıkan yangın, ormanlık alan ile tarım arazilerine sıçradı. Yangında 8 hektarlık tarım arazisi ile 1'er hektar maki ve ormanlık alan zarar gördü.

Güvercinlik mahallesi yakınlarındaki makilik alanda bugün saat 16.00 sıralarında, yangın çıktı. Atılan sigara izmaritinden çıktığı sanılan yangın, rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüyüp, yakındaki zeytinlik ile çamlık alana da sıçradı.

Yangın söndürme helipokterleri müdahale etti

Bölgeye, Muğla Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait 2 söndürme helikopteri, 1 yangın söndürme uçağı, 6 arazöz, 30 orman işçisi ve Muğla Büyükşehir Belediyesi'ne ait 6 itfaiye aracı sevk edildi. Köylüler de, kazma, kürekler ve çevredeki inşaatlardaki traktör ve tankerlerle su taşıyarak söndürme çalışmalarına destek verdi.

2 saatte söndürüldü

Rüzgarın sık sık yön değiştirmesi nedeniyle söndürme çalışmalarında güçlük yaşanırken, yangının çıktığı bölgenin yakınında iki yangın havuzu bulunması alevlere hızlı müdahale imkanı sağladı. Alevler, havadan ve karadan su ve köpüklü müdahale ile 2 saat içinde kontrol altına alınıp, söndürüldü.

15-08/21/cc9fd02e65d39da547c456ff3e7dc2be-1440178431.jpg

İlk belirlemelere göre, 8 hektarlık tarım arazisi ile 1'er hektar maki ve ormanlık alan zarar gördü.

''Rüzgar yangını büyüttü''

Maya Tatil Köyü'nde yaşayan emekli veteriner Mustafa Bulduk (56), "Alevler yol kenarından başladı. Rüzgarla hızla büyüdü, hemen ilgili makamlara haber verdik. Bir yandan da işçiler yangına müdahale ediyordu ama otlar kuru olduğu için alevler hızla büyüdü. Neyse ki Halep çamlarının bulunduğu ormanlık alanda alevler çok büyümeden söndürüldü" dedi. Jandarma, yangınla ilgili soruşturmanı sürdüğünü bildirdi.

MUĞLA/DHA

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN