Melanom kanserinde yaşam süresini uzatan yöntem

Melanom kanserinde yaşam süresini uzatan yöntem

Akademik Onkoloji Derneği Başkan Yardımcısı ve Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Onkoloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Rüçhan Uslu, İmmüno onkolojik tedavilerle ilaçların, melanom tedavisinde yeni bir çığır açtığını ve ileri evrelerde dahi yaşam süresini 2-3 kat uzattığını bildirdi.

Prof. Dr. Uslu AA’ya yaptığı yazılı açıklamada, nadir görülen bir deri kanseri tipi olan melanomun,  öldürücülüğünün son derece yüksek bir hastalık olduğu ifade etti. 

Melanomun görülme sıklığının dünyada hızla artış gösterdiğini, bu nedenle erken tanının tedavide önemli olduğunu belirten Uslu, şunları aktardı:

"Türkiye'de her 100 bin erkekte 1,9, her 100 bin kadında ise 1,3 görülme sıklığına sahiptir. Erken tanı konduğunda tam kür şansı olmakla beraber, gecikmiş vakalarda etkili bir tedavi mevcut değildir. Sadece gözle muayene ile hızlı, kısa zamanda ve kolay bir tarama ile en azından şüpheli vakaların saptanması mümkündür. Bu kapsamda kişilerin kendini muayene etmesi ve şüpheli durumlarda dermatologlara gitmesi önerilmektedir."

Yöntem hastalığın son evresinde bile sonuç veriyor

Yakın döneme kadar melanomun bilinen etkin bir tedavisi olmaması nedeniyle tanı alan hastaların yarısından fazlasının ilk beş yıl içinde hayatını kaybettiğini bildiren Uslu, şunları kaydetti:

"Ancak kanser araştırmalarındaki baş döndürücü gelişmeler ile gerek kişiye özel hedefleyici tedaviler, gerekse insanın bağışıklık sistemi hücrelerinin kansere karşı aktif hale getirilmesi metoduna dayalı 'immunoterapi' yöntemlerinin, melanom tedavisinde son yıllarda gösterdiği çarpıcı başarı ile hastalığın son evrelerde bile bazı durumlarda tedavi edilebilir olduğu gerçeğini ortaya koymuştur. İmmüno onkolojik tedaviler ve ilaçlar, bugün melanoma tedavisinde yeni bir çığır açmış, ileri evrelerde dahi yaşam süresini 2-3 kat uzatmıştır."

Uslu, Avrupa ve Amerika'dan konu ile ilgili ünlü bilim adamlarının katılımıyla melanomla ilgili yeni tedavilerin 5-6 Eylül 2015 tarihlerinde İzmir'de "Melanomda Güncel Tedaviler Sempozyumu-UMTS 2015"te ele alınacağını da belirtti.  

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN