E devlet evden emekli maaşı başvuru sayfası | Evden emekli maaşı nasıl alınacak?

E devlet evden emekli maaşı başvuru sayfası | Evden emekli maaşı nasıl alınacak?

Koronavirüs (corona virüs) tedbirleri genişletilmeye devam ediyor. 65 yaş üstünün evden çıkmasının önüne geçmek için emekli maaşlar evden alınacak. Peki evden emekli maaşı nasıl alınacak? İşte detaylar…

Koronavirüs nedeni ile bankalara veya PTT’ye gitmek istemeyen kişilerin evden emekli maaşını nasıl alacağı merak ediliyor. Peki evden emekli maaşı almak için ne yapmak gerekir? Tüm bilgiler karar.com’da…

EVDEN EMEKLİ MAAŞI NASIL ALINACAK?

Koronavirüs tedbirleri kapsamında evden çıkmak istemeyen vatandaşlar, emeklilik maaşlarını artık evden alabilecekler. İçişleri Bakanlığı tarafından valiliklere verilen talimat kapsamında Denizbank, Halkbank, Vakıfbank, Ziraat bankası ve PTT ile yapılan anlaşma sonrasında valiliklerin ve kaymakamlıkların koordineli hareket etmesi ile birlikte sokağa çıkma yasağı olan 65 yaş üstü vatandaşların emeklilik ödemeleri evlerinde yapılabilecek. Bunun için yapmaları gereken e-Devlet’te bulunan “Sosyal Güvenlik Kurumu Hizmetleri/Emeklilik Uygulamaları” başlığının altın bulunan ‘Emekli Banka’ butonundan ‘PTT Konutta Teslim’ butonunu seçerek evden emekli maaşınızı çekme imkânı sunuluyor.

TÜM EMEKLİLER BUNDAN FAYDALANABİLECEK

SGK tarafından gelen açıklamada tüm emekli vatandaşların emeklilik maaşlarını evden alabilecekleri yönünde oldu. Özellikle risk grubunda olan yaşlı vatandaşların elektronik ortamda yapabilecekleri işlemler genişletildi. Türkiye Bankalar Birliği’nden gelen bilgilere göre emeklilik için promosyon işlemlerini banka şubelerine gitmek yerine internet üzerinden, mobil veya çağrı merkezlerine üzerinden dilerlerse de ATM, SMS aracılığı ile 7 gün 24 saat yararlanabilecekler.

Bankaların dijital kanalları aracılığı ile ATM’lerden para çekme limitinin artırıldığı duyuruldu. Bir çok çalışma sistemini değiştirdi ve evde çalışma şekline geçildi.

Koronavirüsü tedbirleri kapsamında büyük risk grubu olan 65 yaş üstünü korumak amacı ile alınan önlemlere bir yeni daha eklendi. Emekli vatandaşlar artık maaşlarını e-devlet üzerin verdikleri komutla evlerinden alabilecekler. Sokağa çıkma yasağı olan vatandaşların maaşlarını öncelikli olarak banka görevlileri, banka görevlilerin yetersiz kaldığı yerlerde valilik ve kaymakamlığın koordinasyonu ile birlikte Vefa Sosyal Destek Grubu tarafından yapılacak. 65 Yaş üstü ve kronik rahatsızlığı olan bireyler sadece e-devlet üzerinden değil aynı zaman Valilik ve Kaymakamlıklarla birlikte 112, 155 ve 156 numaralı telefonlarla taleplerini iletebilecekler.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN