Eczacılar Birliği'nden ABD Büyükelçisi'ne tepki: Bunun adı modern ilaç ambargosu!

Eczacılar Birliği'nden ABD Büyükelçisi'ne tepki: Bunun adı modern ilaç ambargosu!

ABD'nin Ankara Büyükelçisi Satterfield'in, ABD'li ilaç şirketlerinin Türkiye'den çıkabileceği yönündeki açıklamalarına tepki gösteren Eczacılar Birliği Başkanı Erdoğan Çolak 'Sayın Büyükelçi'nin söyledikleri modern ilaç ambargosundan başka bir şey değildir' dedi.

Eczacılar Birliği Başkanı Erdoğan Çolak, ABD'nin Ankara Büyükelçisi David Satterfield'in, Türkiye'nin ABD'li ilaç şirketlerine borcunu ödememesi durumunda ilaç satışının durabileceği yönündeki açıklamasına tepki gösterdi.

Çolak şunları kaydetmişti: "İlaca erişimde sıkıntı yaratacak her adımın, halk sağlığında onarımı mümkün olmayan yaralar açacağı unutulmamalıdır. Sayın Büyükelçi’nin söyledikleri modern ilaç ambargosundan başka bir şey değildir."

NE OLMUŞTU?

ABD Türkiye Büyükelçisi David Satterfield, Türkiye'nin ABD'li ilaç şirketlerine borcunu ödememesi durumunda ilaç satışının durabileceğini açıklamıştı.

Satterfield, Türkiye'deki devlet hastanelerinin yabancı ilaç şirketlerine borcunun bir yıl içinde 230 milyon dolardan 2,3 milyar dolara çıktığını söylemiş ve şirketlerin böyle devam etmek istemeyebileceğini, bunun da Türkiye'nin çıkarına olmayacağını dile getirmişti.

Bir yıl önce ABD Ticaret Bakanı Wilbur Ross'un Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ile görüşmesinde bu sorunun çözüleceğine dair söz verildiğini aktaran Satterfield, Türkiye'nin ilaç şirketlerini bazı alacaklarından vazgeçmeye ikna etmeye çalıştığını söylemişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN