e-Devlet ücretsiz maske sipariş verme sayfası | e-Devlet’in verdiği ücretsiz maske nasıl alınır?

e-Devlet ücretsiz maske sipariş verme sayfası | e-Devlet’in verdiği ücretsiz maske nasıl alınır?

Koronavirüs önlemleri kapsamında Sağlık Bakanlığı ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın aldığı kararla vatandaşlara ücretsiz maske dağıtılacak. Peki, e-Devlet’in verdiği ücretsiz maske nasıl alınır? e-Devlet ücretsiz maske sipariş verme sayfası karar.com’da…

PTT, başvuru yapan 20-65 yaş arası vatandaşlara maske ücretsiz olarak evlerine kadar getirecek. Peki, yoğun ilgi gören e-Devlet’in verdiği ücretsiz maske nasıl alınır? e-Devlet ücretsiz maske sipariş verme sayfası ve diğer tüm detaylar haberimizde…

Türkiye’de koronavirüse karşı her gün daha sıkı önlemler alınmaya devam ediyor. Son günlerde uzmanlar maske kullanımına dair uyarılarını sıklaştırırken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, market, pazar gibi alışveriş yerlerinde, toplu taşıma araçlarında ve kalabalık ortamlarda maske takma zorunluluğunun olduğunu duyurdu.

E-DEVLET ÜCRETSİZ MASKE DAĞITACAK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla başlatılan vatandaşların maske ihtiyacını karşılayabilmek adına, ücretsiz maske dağıtılacak ve başvurular, e-Devlet Kapısı üzerinden yapılacak.


İlk olarak EPTTAVM üzerinden yapılan ücretsiz maske başvurularına yoğun ilgi gösterildi. Kısa süre içerisinde milyonları aşan başvurular nedeniyle gece saat 24.00 civarında PttAVM.com sitesinden yapılan başvurular durduruldu ve açılan sayfada, daha sağlıklı bir hizmet sunabilmek adına, ücretsiz maske taleplerinin kısa zaman içinde e-devlet üzerinden yapılabileceği duyuruldu.

E-DEVLET’İN VERDİĞİ ÜCRETSİZ MASKE NASIL ALINIR?

e-Devlet kapısından ücretsiz maske alımı başvurularının henüz resmi açıklama gelmedi. Ancak dün sisteme sokulan EPTTAVM sitesinde maske dağıtımına dair şu bilgilere yer verilmekteydi…

Ücretsiz olarak maske temini, T.C. Sağlık Bakanlığı ile T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın almış olduğu karara istinaden; online ortamda sağlanacaktır.
Aile üyeleri için maske temin etmek isteyenler, aile üyelerine ait bilgileri form üzerinde doldurarak onlara da ücretsiz maske temini sağlayabilirler.
Yer alan formdaki bilgiler doldurularak maskeleri ücretsiz olarak temin etmek mümkün.
Vatandaşların her hafta 5 adet maske (1 paket) alma hakkına sahiptir.
Adres bilgilerinin doğru olarak girildiğinden emin olunmalı.
Maskeler, PTT Kargo ile ücretsiz olarak dağıtılacaktır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN