Edirne Valisi ile tampon bölgede görüşen Borisov: Kucaklaşamasak da toplanabiliyoruz

Edirne Valisi ile tampon bölgede görüşen Borisov: Kucaklaşamasak da toplanabiliyoruz

Edirne Valisi Ekrem Canalp ile Bulgaristan Başbakanı Borisov tampon bölgede bir araya geldi. "Kucaklaşamasak da toplanabiliyoruz" diyen Borisov ile Canalp, TIR geçişleri konusunu ele aldılar. Bu arada maskeli olarak görüşen heyetin, sosyal mesafeyi koruması da dikkatlerden kaçmadı.

Edirne Valisi Ekrem Canalp ve Bulgaristan Başbakanı Borisov Kapıkule Sınır Kapısı ile Bulgaristan Kapitan Andreevo Sınır Kapısı arasındaki ortak temas noktasında buluştu.

MASKELİ HEYETLER BİR ARAYA GELDİ
Maskeli olarak görüşen heyet, sosyal mesafeyi de korudu. Borisov, "Kucaklaşamasak da toplanabiliyoruz" diyerek konuşmasına başladı.



Avrupa'nın en büyük kara sınır kapısının bir şekilde çalışması gerektiğini ifade eden Borisov, Türkiye ile iyi ilişkileri olduğunu ve bunun tesis edilmesinde büyük emeği olan Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür etti.

"TÜRKİYE GİBİ ÖZEL BİR ALAN OLUŞTURDUK"

TIR'ların sınırda beklememesi için Türkiye'dekine benzer özel bir alan oluşturduklarını ifade eden Borisov, "Sınır kapılarında gümrükçülerin ortak temas alanı gibi büyükelçilerde aralarında görüşebilirler. Türkiye'nin Sofya Büyükelçisi Aylin Sekizkök'e de teşekkür ederim. Sınırda oluşan TIR yoğunluğunun giderilmesinde büyük katkısı oldu" dedi.



Canalp de Türkiye ile Bulgaristan arasındaki ilişkilerin sadece komşuluk değil aynı zaman da bir dostluk ilişkisi olduğunu söyledi.

Vali Canalp, Erdoğan ve Borisov arasındaki dostluğun ülkeler arasındaki tüm ilişkilere de yansıdığını belirtti.

VALİ'DEN BORİSOV'A TÜRK KAHVESİ

Ülkelerin korona salgını ile ilgili tedbirlerini alırken aynı zamanda ekonominin can damarı konumundaki transit geçişleri de açık tutmak zorunda olduğunun altını çizen Canalp, "Günlük buradan iki bin TIR giriş ve çıkış yapıyor oluşabilecek yoğunlukları da kısa sürede çözeriz" diye konuştu. Vali Canalp, Türk kahvesini çok sevdiğini bildiği Borisov’a Türk kahvesi hediye etti.

Borisov da salgın bitiminde Türk kahvesi içmeye geleceğini ifade ederek uzaktan vedalaşarak ayrıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN