Edirne'ye akın ediyorlar: Bulgarca anonslarla 'koronavirüs' uyarısı

Koronavirüs salgınında ciddi artış gösteren iller arasında olan ve Bulgaristan vatandaşlarının da yoğun olarak ziyaret ettiği Edirne'de, polis ve zabıtanın maske ve sosyal mesafe uyarılarını Bulgarca da yapması dikkat çekti.

Bulgaristan'ın 1 Eylül itibarıyla koronavirüs (Kovid-19) önlemleri kapsamında karantina sürecini kaldırmasıyla her hafta sonu Edirne'ye akın eden Bulgar ziyaretçiler, kentte yoğunluk oluşturmaya devam ediyor.

Bulgaristan ve Türkiye'de vaka sayılarının artmasıyla kentteki polis ve zabıta ekipleri de denetimlerini sıklaştırdı. Özellikle kentte pazar yerleri, tarihi çarşılar ve AVM'ler gibi bölgelere ağırlık veren ekipler, burada hem Bulgarca hem de Türkçe anons yaparak, vatandaşların maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uymalarını istedi.

3-kopya.jpg

BULGARCA UYARI ANONSLARI

Pazar yerlerinde, AVM'lerde, tarihi çarşılarda zabıta ekipleri ile ortaklaşa çalışan polis ekipleri, gün boyu gezerek hem vatandaşların hem de turistlerin sosyal mesafe ve maske kuralına uymalarını istedi.  Kurallara uymayanlara cezai işlem uygulayan ekipler, koronavirüsle mücadelede göz açtırmadı. Pazar yerlerinden de gün boyu hem Bulgarca hem Türkçe uyarı anons yapıldı. Öte yandan pazar yerinin belirli bölgelerine de vatandaşlar için hijyen noktaları da oluşturularak önlemler artırıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN