Edremit Belediyesinin ilk hasadını veren karpuzlar Adana'ya rakip oldu

Edremit Belediyesinin ilk hasadını veren karpuzlar Adana'ya rakip oldu

Edremit Belediyesi tarafından 25 yıl sonra tarıma açılan arazilerde yapılan ekilişler ilk hasadını verirken elde edilen karpuzlar Adana’ya rakip oldu. Edremit Belediyesi Özel Kalem Müdürü ve Belediye Sözcüsü Tayfun Canlı, 'Hizmette de üretimde de birbirimize rakip olacağız' dedi.

Balıkesir'de Kuzey Ege’nin incisi iç turizmin merkezi ünlü tatil beldesi Edremit bu kez üretim ve tarımla gündeme geliyor. Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan’ın göreve başlamasından sonra 25 yıldır ekilmeyen Edremit Ovası’nda ki 146 dönüm arazide yeniden ekim yapıldı. Geçtiğimiz hafta kabak ve salatalık hasadından sonra karpuzdan da ilk ürün elde edildi. Üretilen karpuzlar lezzetli karpuzuyla ünlü Adana’da üretilen karpuzlara rakip oldu.

ADANA’YA RAKİP

Edremit Belediyesi Özel Kalem Müdürü ve Belediye Sözcüsü Tayfun Canlı, Edremit Belediye Başkanımız Selman Hasan Arslan’ın önemli projelerinden olan tarımsal üretimin başladığını belirtti, “Edremit Ovası’nda ki 146 dönüm arazide bu yıl ilk olarak 9 çeşit sebze ekimi yapıldı. Özellikle karpuzlarımız Adana karpuzu kadar lezzetli olacak. Vatandaşlarımıza hizmet ederken de üretim yaparken de birbirimize rakip olacağız. Adana’ya ve değerli Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Zeydan Karalar’a Edremit karpuzuyla meydan okuyoruz” dedi.

ÇİFTÇİLER YENİDEN ÜRETİME YÖNELİYOR

Edremit Belediye Meclis Üyesi ve Tarım Komisyonu Üyesi Hasan Güçlü Sakallı, 25 yıl sona tarımsal üretime başladığımız arazilerde domates, biber, patlıcan, salatalık, kabak, kavun, karpuz, fasulye ve salatalık ekimi yapıldı. Tarımsal kalkınma kooperatifileri yaptığımız ortak hizmet projesi kapsamında arazilerin yeniden üretime kazandırılması çiftçilerimize yeniden gelir elde etme olanağı sağlayacak” dedi.

HEM EKONOMİ HEM ÇİFTÇİ KAZANACAK

Edremit Belediye Meclis Üyesi Hasan Ülger ise “Başkanımız Selman Hasan Arslan öncülüğünde tarımsal üretime çok önem veriyoruz. Tarımsal üretim ile hem ilçe ekonomimiz hem de çiftçilerimiz kazanacak” dedi.

İLK ÜRÜNLER ELDE EDİLDİ

Edremit Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürü İbrahim Atış ise Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan’ın talimatı ile tarımsal kalkınma kooperatifleri ile ortak hizmet projesi yürüttüklerini, bu proje kapsamında Edremit Ovası’nda ilk ekimi hayata geçtiğini ve ilk ürünlerin hasadının elde edildiğini ifade etti.

YENİDEN EKİME YÖNELDİK

Çıkrıkçı Mahallesi Muhtarı ve S.S Çıkrıkçı Mahallesi Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Tahsin Yıldız, “Edremit Belediyesi ile yaptığımız ortak hizmet projesiyle ilk olarak domates, biber, patlıcan, salatalık, kabak, kavun, karpuz, fasulye ve salatalık ekimi yaptık. Salatalık ve kabağın ardından karpuzunda hasadını elde ettik. Bizlere bu imkânları sağlayan ve yeniden ekime teşvik eden Edremit Belediyesi’ne teşekkür ediyoruz” dedi.

Öte yandan Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan, 25 yıl sonra tarıma açılan arazilerden elde edilen ilk ürünleri vatandaşlarla paylaşmıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN