Efeler'de Tarımsal Ürün Fabrikası’nın yapımı başladı

Efeler'de Tarımsal Ürün Fabrikası’nın yapımı başladı

Aydın'da Efeler Belediyesi tarafından Tepecik Mahallesi’nde inşa edilecek olan Tarımsal Ürün Fabrikası’nın yapımı, düzenlenen törenle resmen başladı.

Kentin yöresel ürünlerinin Efelerli kadın çalışanların ellerinde şekilleneceği fabrikada ilk adım atıldı. Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay’ın kadınlara söz verdiği, yalnızca kadınların istihdam edileceği ve Efeler’in yerli tarım ürünlerinin katma değer kazanacağı Tarımsal Ürün Fabrikası’nın yapımı, Başkan Atay’ın start vermesiyle başladı. 

Törende; Başkan Atay, Tepecik Mahalle Muhtarı Mevlüt Başak, Şahnalı Mahallesi’nden Kadın Üretici Kübra Solak ve Efeler Belediyesi Etüt ve Proje Müdürü Gamze Kaynar proje ile ilgili açıklamalarda bulundu.

'ÇOK KISA ZAMANDA ÜRETİME BAŞLAYACAĞIZ'

 Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay,  “Kadınların çalışacağı bu fabrikayı kurmak için kadın muhtarlarımız da bizimle bir aradalar, kendilerine bizi kırmayıp geldikleri için teşekkür ediyorum” diyerek, sözlerini şöyle sürdürdü: “Fabrikamızda kadınlar; yaş incir reçeli, kestane şekeri, turşu ve salça üretip; enginar, pancar ve ceviz gibi tarımsal ürünleri işleyecek. İstihdam sağlanacağı gibi, tarım ürünlerine katma değer kazandırılacak. Seçimden önce söz verdim, bir sözümü daha yerine getirmekten büyük bir mutluluk duyuyorum. Temel atılmış olarak gördüğünüz bu alan bir depoydu. İçerisi kötü bir durumdaydı. Bu yapıyı fabrikaya dönüştürmek istedik. O nedenle temel atmak değil, fabrikanın yapım işini başlatmak için burada toplanmış bulunmaktayız. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Çok kısa zamanda binanın bitip, makinelerin yerleştirilmesiyle inşallah üretime çok kısa zamanda başlayacağız. Efeler halkımıza, Tepecik Mahallemize e kadınlara hayırlı olsun.”

'ENGİNAR, İNCİR, KESTANE GİBİ ÜRÜNLERİ YETİŞTİRMEKTEN ONUR DUYUYORUZ'

Şahnalı Mahallesi’nden Kadın Üretici Kübra Solak, kadın üreticiler olarak fabrikanın çok verimli olacağına inandıklarını dile getirerek, “Bizler yetiştirmekten mutluyuz ancak yetiştirdiğimiz ürünleri zor pazarlıyoruz. Enginar, incir, kekik, kestane gibi ürünleri yetiştirmekten onur duyuyoruz. Efeler Belediyesi’nin bu ürünleri en güzel şekilde halkımıza sunacağından kuşkumuz yok. Fabrikamızın hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

'BAŞKAN ATAY HİZMETTE SINIR TANIMIYOR'

Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay’a teşekkür eden Tepecik Mahalle Muhtarı Mevlüt Başak, “Hizmette sınır tanımayan, hizmet güneşi ile Efeler’in tüm mahallelerini olduğu gibi Tepecik Mahallemizi de aydınlatan Efeler Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Sayın başkanımız hizmette sınır tanımıyor. Kadınların çalışacağı, tarım ürünlerinin işleneceği bu fabrikayı mahallemize kazandırdığı için başkanımıza teşekkür ediyorum. Kadın demek yaşam demek, sevgi demektir. Tüm ülkeye ve dünyaya seslenmek istiyorum. Efeler Belediye Başkanı zor şartlar altında böyle bir yatırım yapıyor. Herkes duysun, tarım ürünlerimiz değer kazanacak ve kadınlar istihdam edilecek” dedi.

TARIMSAL ÜRÜN FABRİKASI’NDA NELER YER ALIYOR?

Efeler Belediyesi Etüt ve Proje Müdürü Gamze Kaynar, proje içeriğiyle ilgili bilgiler vererek, şöyle konuştu: “Tesisimiz, ilçemizde yetişen enginar, incir, kestane gibi yöresel ürünlerin mevsimine göre farklı zamanlarda işlenmesine imkan verilecek şekilde tasarlanmıştır. Üretim tesisi, çelik konstrüksiyon sistem ile tek kat olarak tasarlanmış olup Tesis işleyişine uygun şekilde, ürün yıkama ve ön işleme alanı, üretime geçiş bölümü, çok amaçlı üretim alanı, etiketleme alanı, iki ayrı depo alanı, soğuk hava depoları gibi üretim için gerekli tüm mekânlar düşünülmüştür. Depoda; kimyasal ürün deposu, antialerjen madde deposu, ürün kabul-red alanları, çok amaçlı üretim alanında ise laboratuvar, toz tartım alanı ve bulaşıkhane bulunmaktadır.  Üretimde çalışacak personeller için binaya giriş bölümünde ihtiyaçlarını karşılayacakları şekilde giyinme-soyunma alanları, lavabo ve tuvaletler, çamaşırhane, toplantı odası ve idari ofis, muhasebe odası, yemekhane, mutfak ve dezenfeksiyon alanı gibi birimler tasarlanmıştır. Ayrıca yapıda çok amaçlı üretim tesisi için gerekli olan teknik hacimler de bulunmaktadır. Efelerli bir vatandaş, bir kadın birey ve mimar olarak böyle bir projenin yürütücülüğünde görev almaktan duyduğum onuru sizlerle paylaşmak istiyorum. Başta belediye başkanımız olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”
    Konuşmaların ardından, Başkan Atay, törene katılan konuklarla birlikte hatıra fotoğrafı çektirip, sohbet etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN