Efsanenin el yazması açık arttırmada

Efsanenin el yazması açık arttırmada

Amerikalı şarkıcı, şair Bob Dylan'ın 1966 tarihli 'Blonde on Blonde' albümünde yer alan bir bestesine ait kendi el yazması sayfası, Londra Sotheby’s Müzayede Evi tarafından açık arttırmaya çıkarıldı.

SALİHA SULTAN-İSTANBUL

Ünlü şarkıcı ve şair Bob Dylan'ın 1966'da yayınlanan ve en önemli albümü olarak görülen 'Blonde on Blonde'da yer alan bir şarkısının sanatçının el yazması sayfası, Sotheby's Müzayede Evi tarafından Londra'da açık artırmaya çıkarıldı.

Önceki gün satışa sunulan el yazması 12 Mayıs'a kadar açık arttırmada kalacak. Sayfada, sanatçının bir ayrılık şarkısı olan ‘Most Likely You Go Your Way’ ve ‘I'll Go Mine’ şarkısının sözleri yer alıyor.

KAYDEDİLMEYEN İKİNCİ BİR ŞARKI DAHA

Ayrıca el yazısıyla yazılmış "Beni rahatsız et diyorsun&hak etmiyorsun/bazen yalan söylüyorsun/üzgün olduğunu söylüyorsun… sonunda gideceğim/geçmene izin verdim" gibi sözler içeren notlar da yer alıyor. Notların, Dylan'ın hiç kaydetmediği şarkı sözleri olduğu belirtiliyor. El yazmasını ilginç kılan detayın ise sayfanın üst yarısında on iki satıra yazılan ve yine kaydedilmeyen ikinci bir şarkının varlığı olduğu belirtiliyor.

Bob Dylan’ın, 1966’da Columbia Records tarafından yayınlanan ‘Blonde on Blonde’ albüm kapağında yer alan ve kasıtlı olarak bulanık kullanılan fotoğrafı.

'Blonde on Blonde' albümünde 5’er dakikalık 14 parçanın yer aldığı 2 adet 33 plak halinde yayınlayarak müzik tarihinde bir ilke imza atan 78 yaşındaki Bob Dylan, en son Mart ayında 17 dakikalık ‘Murder Most Foul’ şarkısını YouTube’da yayınladı. Şarkı eski Amerikan Başkanı John F. Kennedy'in suikastini ve Amerikan pop kültürünü anlatıyor. Sotheby’s müzayedesinde ayrıca Paul McCartney ve Ringo Starr tarafından yazılan bir şarkının duyulmamış bir demosunu içeren bir kaset de satışa sunuldu.

'LİKE A ROLLING STONE' 2 MİLYON DOLARA ALICI BULMUŞTU

Bob Dylan’ın efsane şarkılarından ‘Like a Rolling Stone’un bizzat Dylan tarafından el yazısıyla yazılmış sözleri yine Sotheby’s tarafından 2014’te açık arttırmaya sunulmuş ve 2 milyon dolara alıcı bulmuştu. Bu fiyat, The Beatles’ın efsane şarkısı ‘A Day in the Life’ın John Lennon tarafından kaleme alınan ve 2010’da 1.2 milyon dolara satılan el yazmasının rekorunu da kırmıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN