'Ege Denizi'nde Yunanistan ile ABD tatbikat yapacak' haberleri asılsız çıktı

'Ege Denizi'nde Yunanistan ile ABD tatbikat yapacak' haberleri asılsız çıktı

Yunanistan’ın ABD ile Ege Denizi'nde ortak tatbikat yapacağı iddialarının doğru olmadığı ortaya çıktı. Ayrıca, Eisenhower uçak gemisinin önümüzdeki günlerde, Akdeniz Kalkanı Harekatı'na iştirak eden Türk Deniz Kuvvetleri gemileri ile deniz eğitimleri icra edeceği öğrenildi.

Bazı haber sitelerinde, ABD donanmasının en önemli güç unsurlarından biri olan Eisenhower uçak gemisinin Ege Denizi'nde Yunanistan ile ortak tatbikat yapmak üzere rotasını Girit adasına çevirdiğini ilişkin haberler yer aldı.

Söz konusu haberlerde, 12 ABD Savaş gemisi eşliğinde bu sabah saatlerinde Süveyş Kanalı'nı geçen Eisenhower uçak gemisinin, Ege Denizi'nde Yunanistan Hava Kuvvetleri ile yaklaşık on gün sürecek ortak tatbikat yapacağı belirtildi.

İDDİALAR GERÇEĞİ YANSITMIYOR

Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre, söz konusu haberlerin gerçeği yansıtmadığı öğrenildi. Uçak gemisinin, beraberinde 3 ABD savaş gemisi refakatinde Cebelitarık Boğazı'na intikal ettiği belirtilirken, Ege Denizi'nde Yunanistan unsurları ile herhangi bir tatbikatın planlı olmadığı ifade edildi.
Buna karşılık Eisenhower uçak gemisinin önümüzdeki günlerde Akdeniz Kalkanı Harekatı'na iştirak eden Türk Deniz Kuvvetleri gemileri ile Akdeniz'de deniz eğitimleri icra edeceği öğrenildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN