Ege Yapı yatırımda frene basmadı

Ege Yapı yatırımda frene basmadı

Ege Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Kabadayı, devam eden küresel salgına rağmen 2020’nin son çeyreğinde Çekmeköy ve Hasköy’de 210 milyon TL’lik iki yeni proje planladıklarını söyledi. Kabadayı 2 yıl içindeki başlayacakları proje sayısını ise 4 olarak açıkladı.

DENİZHAN ERKOÇ / KARAR

İnovatif projeleri ile dikkat çeken Ege Yapı, İstanbul’un en çok değer kazanan bölgesi Cendere Vadisi’nde geliştirdiği Kordon İstanbul projesi ile Maslak’ta inşa ettiği taahhüt projesi Maslak Square’de teslimlere başlıyor. Ege Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı, Kordon İstanbul’da ekim ayında 200 adet konut teslim edeceklerini, yeni yatırımlarını sürdüreceklerini ve daha fazla istihdam oluşturmak için çalışacaklarını ifade etti.

Satışların devam ettiği projeler kadar yeni yatırımlar konusuna da ayrı bir parantez açan Kabadayı, “Yatırım planımız dahilinde Kâğıthane’deki Kordon İstanbul, Yedikule’deki Cer İstanbul ve Çekmeköy’deki ÇamlıYaka Konakları’nın satışları devam ediyor. 2020 yılının son çeyreğinde ise yine daha önce kamuoyuyla paylaştığımız, Çekmeköy ve Hasköy’de toplam 210 milyon TL değerinde iki yeni projeye daha başlamayı hedefliyoruz. Hükümet, geliştirici inşaat şirketleri ve gayrimenkul yatırımcıları el ele vererek pandemi sürecinden güçlenerek çıkacağız. Önümüzdeki 2 yıl içinde toplam 4 adet yeni projeye başlamayı hedefliyoruz. Ayrıca İzmir projemiz ile ilgili çalışmalarımız da süratli bir şekilde devam ediyor. Hedefimiz bu zamana kadar tamamladığımız toplam 1 milyon 250 bin metrekare inşaat alanını 2 milyon metrekareye ulaştırmak” diye konuştu.

Finansal planlama konusunda çok iyi çalışmalar yaptıklarını kaydeden Kabadayı, şöyle devam etti: Ege Yapı olarak, mevcut konjonktürde iyi bir finansal planlamayla, inşaat ve teslim süreçlerine ilişkin hedeflerimizi gerçekleştirdik. Salgının ekonomimize etkilerini azaltmak için istihdam oluşturmanın her zamankinden daha anlamlı ve değerli olduğunun bilincindeyiz. Bu nedenle de yatırım planımızda yer alan projelerimizi öne çekme kararı aldık. Merkezimiz ve mevcut projelerimizde oluşturduğumuz istihdam alanı ile 1400 kişiye iş imkânı sunmamızın yanı sıra seneye hayata geçireceğimiz Beyoğlu, İzmir ve Çekmeköy projeleri ile de 600 kişiyi daha işe almayı hedefliyoruz.

NEF’TEN AĞUSTOS’TA 214 MİLYONLUK CİRO

Ağustosta satılan konut sayısı geçen yıla göre yüzde 54,2 artışla 170 bin 408 olarak gerçekleşti. Nef İcra Kurulu Üyesi Selçuk Çelik ağustos istatistiklerinin konuttaki artış ivmesinin sürdüğünü gösterdiğini ancak konut kredilerindeki artışın ivmeyi biraz yavaşlattığını söyledi. Sekiz ayda toplam konut satışının bir milyon adedin üzerine çıktığını dile getiren Çelik, “Biz de Nef olarak ağustosta 214 Milyon lira ciro elde ettik.” dedi. Bu dönemde Nef Çekmeköy, Nef Sancaktepe, İnistanbul Konsept ve Nef Reserve Yalıkavak projelerinde teslimlerin sürdüğünü aktaran Çelik, “Son 3 aydaki satış performansımız sonucu Nef olarak yıl sonu hedefimizi yükseltmeyi planlıyoruz. Türkiye, büyük ihtimalle, yıl sonunda 1,4 milyonun üzerinde konut satışıyla Avrupa lideri olacak” açıklamasında bulundu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN