0-60 aylık çocuklara kreş desteği başvuruları nasıl yapılıyor? Çalışan anneye kreş desteği 2019

0-60 aylık çocuklara kreş desteği başvuruları nasıl yapılıyor? Çalışan anneye kreş desteği 2019

0-60 aylık çocukları olan çalışan annelere verilen 650 TL’lik kreş desteği 15 Ekim 2019 tarihi itibarıyla başladı. Bakan Selçuk tarafından son dakika olarak duyurulan çalışan anneye kreş desteği 2019 yılında verilecek. http://sgkkurumsalcocukbakimi.org girişi ile başvuru yapılıyor. İşte detaylar…

Bakanın açıkladığı son dakika haberinin ardından http://sgkkurumsalcocukbakimi.org/sayfa/detay/Basvuru-Bilgisi sitesine giriş yapılamıyor. Buradan giriş yaparak çalışan anneye kreş desteği almak isteyenler, başvuru şartlarını ve başvuruların nasıl yapılacağını sorguluyor. Tüm gelişmeler ise karar.com’da…

DESTEK BU İLLERE VERİLECEK

Proje; Antalya, Ankara, Elazığ, Bursa, İzmir, İstanbul ve Malatya’ya uygulanacak. Projenin gerçekleştirileceği illerde, ön kayıtlarını gerçekleştiren toplam aylık ortalama 10 bin 250 anneye mali destek verilecek.

Ankara'da bin 500 anne, İstanbul'da 3 bin 250 anne, Antalya'da bin 500 anne, İzmir'de bin 500 anne, Malatya'da 750 anne, Bursa'da bin 250 anne, Elazığ'da 500 anne bu projeden yararlanacak.

Avrupa Birliği(AB) Delegasyonu ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, yeni bir projeye imza atıyor. Kurumsal Çocuk Bakım Hizmetleri Yoluyla Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi ile küçük çocuğu olan 10 bin 250 kadına aylık 100 avro mali destek sağlanacağını ilan eden Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, başvuruların başladığını duyurdu.

BAŞVURULAR 15 EKİM’DEN İTİBAREN BAŞLADI

15 Ekim 2019 Salı Günü Saat 14:00’te başlayan projenin ön kayıtları, www.sgkkurumsalcocukbakimi.org internet adresi üzerinden e-Devlet Şifresi ile yapılıyor.

KREŞ YARDIMI BAŞVURU SAYFASI İÇİN TIKLAYIN

FAYDALANICI ANNELERİN AYLIK YÜKÜMLÜLÜKLERİ NELERDİR?

Kesin kaydınızı yaptırdıktan sonra aylık olarak mali destekten faydalanabilmeniz için;

- Takvim aylarından itibaren; bir işverenin yanında aylık 30 gün çalışmanız gerekiyor. (Rapor durumları dışında, işvereniniz sizin adınıza SGK’ya 30 gün çalıştığınızı bildirmelidir.).

- Çocuğunuz anaokulu, kreş ya da gündüz bakımevine sizin çalıştığınız süreye paralel ve düzenli olarak devam etmelidir. Denetim vesilesiyle, önceden haber verilmeden çocuğunuzun devam ettiği ve sistemde kayıtlı olduğu anaokulu, kreş ya da gündüz bakımevine ziyaretler yapılacaktır. Çocuğunuzun hasta olması ya da başka sebeplerle devam edememesi hâlinde Proje Ofisleri ile irtibata geçiniz.

- 30 gün ve üzeri raporlu olmanız hâlinde durumu hemen yerel ofise bildirmeniz isteniyor. Bildirim zamanı, rapor tarihi itibarıyla en geç 7 gün olarak belirlenmiştir.

- Çocuğunuzu gönderdiğiniz anaokulu, kreş ya da gündüz bakımevinin ücretini Proje için Halk Bankasında açtırdığınız Türk lirası hesabından düzenli bir şekilde ödeme yapmalısınız. Ödemeniz kreş, anaokulu ya da gündüz bakımevinin hesabına, çocuğunuzu gönderdiğiniz ayı izleyen ayda, banka havalesi/EFT yoluyla yapılmalı. Proje ofisine belirttiğiniz hesaplar hâricindeki diğer banka hesaplarınızdan ya da bankamatik vesilesiyle gerçekleştirilen ödemeler reddedilir.

19-10/15/alisan-anne-kreijpgg.jpg

BAŞVURU ŞARTLARI 

Projeden yararlanabilmeniz İçin:

- Antalya, Ankara, Elazığ, Bursa, İzmir, İstanbul ve Malatya kentlerinden birinde ikamet etmeniz,

- Başvuru tarihinden itibaren (ön kayıt anında) 0-60 ay aralığında (60’ıncı ay dâhil) çocuk sahibi olmanız,

- En geç kesin kayıt tarihinden itibaren bir işverenin yanında 4/a sigortalısı olarak tam zamanlı çalışıyor olmanız 

- Projeden mali destek ödemesi almak istediğiniz çocuğunuzla beraber aynı evde ikamet etmeniz,

- Kesin kayıt tarihinden itibaren son bir senede SGK'ye bildirilen kazancınızın aylık ortalamasının, brüt asgari ücretin iki katını aşmıyor olması, (2019 için 5 bin 116,80 Türk lirası)

- 0-60 ay aralığındaki çocuğunuzu Proje uygulama kentlerindeki Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı veya Millî Eğitim Bakanlığı'na bağlı kreş, anaokulu ya da gündüz bakımevine çalışma saatlerinize uygun olarak düzenli göndermeniz gerekiyor.

- Projenin uygulanacağı kentlerde, ilk ön kayıt yapan ve koşulları sağlayan aylık ortalama 10 bin 250 anneye mali destek verilecektir. 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN