2 dünya devinin ortak otomobil projesi! Tek şarjla 855 km gidiyor… Şimdiden 20.000 sipariş verildi!

2 dünya devinin ortak otomobil projesi! Tek şarjla 855 km gidiyor… Şimdiden 20.000 sipariş verildi!

Dünya devlerinin ortak projesi olan tamamen elektrikli yeni model bugün satışa çıkartıldı. Tek şarjla 855 kilometre menzile ulaşan yeni model, 15 dakikada 430 menzile kadar gidebiliyor. Bugün itibariyle satışa sunulan yeni elektrikli modeli fiyatıyla dikkat çekti. Peki, ne kadara satılacak? İşte tüm detaylar...

Elektrikli otomobillerin yoğun ilgi gördüğü günlerde yeni bir model duyuruldu. Chery ve Huawei ortaklığında paylaşılan yeni model şimdiden 20 bin siparişe ulaştı. Bugün itibariyle satışa çıkartılan yeni modelin özellikleri ve fiyatı açıklandı.

SATIŞ FİYATI PAYLAŞILDI

Dünya devlerinin ortak projesi olan Luxeed S7 bugün itibariyle resmen satışa çıkartıldı. Başlangıç fiyatıyla dikkat çeken yeni model, 855 kilometre menziliyle büyük ilgi görüyor. Sadece 15 dakikalık şarjla 430 km, 5 dakikalık şarjla 215 kilometre yol gidiyor.

Çin tarafından paylaşılan tahminlere göre arabanın menzili 550 - 705 - 855 km olarak paylaşıldı. Huawei ve Chery markalarının ortak projesi olan Luxeed S7'nin satış fiyatı 35 bin 250 dolar olarak paylaşıldı. Ülkemizde yaşanan kur farkı nedeniyle fiyatının vergisiz hali 1 milyon 19 bin TL olduğu görülüyor.

gaaokbswwaacczz.jpg

LUXEED S7 ÖZELLİKLERİ

Huawei ve Chery'nin ortak projesi Luxeed S7, 60 - 79 - 99 kWh LFP bataryaya sahip. Motor gücü 292 HP arkadan itişli olan Huawei DriveOne, çift motor olması halinde 496 HP güce yükseliyor. 400 kW DC şarj desteği sayesinde aşırı hızlı bir şarj sistemi sunuyor.

Huawei HarmonyOS 4.0 işletim sistemi, HiSilicon Kirin 900s çipset bulunduruyor. Isı pompalı Huawei TMS 2.0 termal yöntem sistemini barındıran modelde, silikon karbür çipli, yüzde 98 oranında motor verimliliği sunan 800 V elektrik mimarisi yer alıyor.

gaaoip-xcaatmv3.jpg

TÜRKİYE'DE SATILACAK MI?

Dış tasarımıyla dünya devi Porsche modellerine benzetilen Luxeed S7, hem verimli hem de performansı üstün olmasıyla dikkat çekiyor. 0,0203 Cd ile piyasadaki en aerodinamik otomobiller arasına ismini yazdırdı.

100 kilometrede 12,4 kWh gibi bir tüketim söz konusu. Bugün satışa çıkan model kısa sürede 20 bin siparişe ulaştı. Yeni modelin Çin dışında satılması henüz düşünülmüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN