2017 Ağustos ayı e-bordro sorgulama ekranı! E-devlet maaş bordrosu öğrenme

2017 Ağustos ayı e-bordro sorgulama ekranı! E-devlet maaş bordrosu öğrenme

Haberimizden merak ettiğiniz 2017 Ağustos ayı maaş bordrosunu sorgulayabilir ayrıntıları öğrenebilirsiniz. Kurban Bayramı öncesi vatandaşların en çok merak ettiği konuların başında Ağustos ayı e devlet maaş bordrosu oldu. Memur ve diğer kamu çalışanlarının Ağustos 2017 maaşlarını görebilecekleri e-bordro yayınlandı. Kamu çalışanları 15 Ağustos’da alacakları maaşlarını e-Devlet üzerinden görebilecekler. Siz de haberimizden e-Devlet maaş bordronuzu öğrenebilir linkten yararlanarak sorgulama yapabilirsiniz.

Milyonlarca memur ve kamu çalışanlarının merak ettiği 2017 Ağustos e-bordro sorgulama ekranına e-Devlet üzerinden sorgulama yaparak öğrenebilirsiniz. Ağustos ayı memur maaş bordroları e-Devlet üzerinden erişime açıldı. 2017 yılı Ağustos ayı memur maaş bordroları e-Devletten yayımlandı siz de haberimizde yer alan linkten sorgulama ekranına ulaşabilir detayları öğrenebilirsiniz. Memur ve diğer kamu personelleri 2017 yılı Ağustos ayı maaşlarını türkiye.gov.tr adresinden T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile giriş yaparak öğrenebilecekler. İşte konu hakkında bazı ayrıntılar ve yapmanız gereken işlemler...

Ağustos 2017 memur maaş bordrosu sorgulama erkanı son günlerde memurlar tarafından merak konusu oldu. Memurlar e-bordro Ağustos ayı maaş bordrosu sorgulama ekranının ne zaman açılacağını haberimizden takip edebilirler. Kamu kurumlarında çalışan 657 sayılı Devlet Memurları kanununa tabi SGK 4A kapsamındaki devlet memurlarının 15 Ağustos 2017 tarihli memur maaş E-bordrosu sorgulama ekranı açıldığı andan itibaren heberimizde bulabilirsiniz. E-Bordro 2017 Ağustos ayı memur maaş bordrosu sorgulama ekranı detayları...

2017 AĞUSTOS MAAŞ BORDROSU

Memurlar 2017 Ağustos ayı maaş bordrolarına haberimizde bulunan link ile e-bordro sorgulama ekranına ulaşabilecekler. Memurların geçmiş dönem maaş dökümlerine de ulaşabileceği 2017 Ağustos e bordro yayınlandı.

E-DEVLET AĞUSTOS AYI MAAŞ BORDROSU İÇİN TIKLAYINIZ...

657 sayılı kanuna tabii devlet memurları için e-bordro yayınlandı. 2017 Ağustos ayı maaş dökümüne erişim sağlamak isteyen devlet memurları için e-Devlet üzerinden maaş bordoları yayınlandı. E-Devlet sistemi üzerinden görüntülenebilen maaş bordolarına sizden başkası ulaşamıyor.

17-08/13/ebordro_0.jpg

ARTIK BORDRO İŞLEMLERİ E-DEVLET'TE

Geçmiş yıllarda Maliye Bakanlığı tarafından Muhasebat sisteminden yayımlanan memur maaş e-bordroları artık sadece e-devlet üzerinden yayımlanıyor. E-Bordro hizmetinden sadece kadrolu memurlar yararlanabiliyor. e-Devlet üzerinden 657'ye tabi 4/B'li sözleşmeli personel ile 4/C'li geçici personeller maaşlarını göremiyorlar.Kamu personelleri 2017 Ağustos ayı maaş bordrolarına şu andan itibaren görüntüleyebilecekler. Memurlar e-bordro ile geçen aylara ait maaşlarını ve maaş kesintileri de görüntülenebiliyor. SGK ve emeklilik kesintisi, asgari geçim indirimi miktarı ve diğer kesinti ile ek ödemelerin tüm ayrıntıları da e-bordrodan görülebiliyor.

E-DEVLET İLE BORDRO SORGULAMA

E-Devlet üzerinden yapacak olduğunuz bu işleminiz için şifreye ihtiyacınız vardır. Şifrenizi bilmiyor iseniz, kimlik bilgileriniz ile birlikte PTT şubelerine giderek başvuruda bulunabilirsiniz. Bu işlem için 2 TL ödemeniz gerekmektedir. Şifrenizi PTT şubesinden öğrendikten sonra ise, E-Bordro işleminiz için yazımızın sonunda vermiş olduğumuz bağlantıya tıklamanız gerekmektedir. EBordro işlemiz için, ilk olarak ‘kimliğimi şimdi doğrula’ butonuna basınız. Ardından, değişen ekran ile birlikte, sayfaya, TC kimlik numaranızı ve e-devlet şifrenizi girmeniz gerekmektedir. E-Bordro işleminiz için sisteme giriş yapınız. Tüm bu gerçekleştirdiğiniz adımlar sonucunda E-Bordro işleminizi yapabilir ve konu ile ilgili dökümanlarınıza ulaşabilirsiniz.

17-08/13/screenshot_1-1502629144.jpg

E-BORDRO MAAŞ SORGULAMA

Çok basit olan bu uygulama için sadece e-devlet şifresi ve kimlik numarası gereklidir. E-bordro maaş sorgulama bilgisi almak için PTT'ye gidip 2 TL karşılığında şifre alabilirsiniz. Aldığınız şifre ile 'www.turkiye.gov.tr/e-bordro-sorgulama' adresine girerek işlem yapabilirsiniz. TC kimlik no ile şifrenizi girdikten sonra tüm işlemlerinizi halletmek için tek bir tıklama yetiyor. Emekliler için olan sistem ise "Say2000i" sistemi" e-bordro 4C-4B-4A olarak da geçiyor. Emekli Sandığı'na bağlı olarak çalışan memurlar maaşlarını hesaplamak için bu sistemi kullanabiliyor. Özellikle emekliler için kolaylaşan bu sistemde örneğin kredi çekecek ya da başka bir işlem yapacaksanız sıra almanız ve beklemeniz gerekmiyor. Üstelik bir de çalışıyorsanız bunu iş yerinizden almak için ertesi güne kadar da beklemeniz gerekebilir. E-bordro maaş öğrenme işlemi sayesinde emekliler son iki aya ait maaşlarını görebiliyor, ayrıca isterlerse çıktısını indirebiliyor ya da telefonlarına indirebiliyor. Kamu personellerine çok fazla kolaylık sağlayan uygulama; internet erişimi sağlanabilen her yerden maaş bordrosunu tüm ayrıntıları ile görüntülenebilmesine olanak sağlıyor. E bordro uygulaması sağladığı kolaylıklar ile modern çağın en çok kullanılan uygulamaları arasında yerini alıyor.

E-BORDRO NEDİR?

E-Bordro Maliye Bakanlığına bağlı olan Muhasebat Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı tarafından koordine edilen say2000i’de maaş hesaplaması yapılan kamu personelinin yararlanabildiği elektronik ortamda bordro görüntüleme hizmetinin genel adıdır. Kamu personeli olarak çalışan memurlar e-bordro sistemi sayesinde son iki aya ait olan maaşlarının detaylarını excell formatında ulaşabilecekleri bir sistemdir. Görüntülenen bordrolarında memurlar kendi ünvanlarını, hizmet sınıfı hakkında bilgiyi, kadro durum bilgileri ve buna benzer özlük bilgilerine de ulaşabilmekte ve hatalı olduklarını düşündükleri bilgiler için ise Tahakkuk Birimi üzerinden ilgili Mal Müdürlükleri ya da Muhasebe mü-dürlüklerine başvurmak durumundadırlar. Ayrıca şunu da belirtelim ki ekranda görüntülediğiniz bordrolar sadece ve sadece bilgilendirme amacı gütmektedir. Bir çok özel firmada yer alan sistemin kamuda ki uygulamasıdır. E-Bordro sayesinde (kapsama girenler) memurlar maaşlarından ne kadar kesintinin ne için alındığını rahatlıkla görebilmekte ve asgari geçim indirimi kazanımlarını da öğrenebilmektedirler.

17-08/13/0e30759e18.jpg

MAAŞINIZDAKİ KESİNTİLERİ İNCELEYİN

Bir meslek sahibi olmak için küçük yaşlardan beri çalışmalara başlarız. İyi bir mesleğimiz olsun diye küçük yaşlarda gerekli olan bütün sınavlara gireriz. Sınavlardan almış olduğumuz puanlara göre okuduğumuz bir bölüm ile ilgili mesleklerimiz olur. Bir işe başlar iken bizlerin dikkat etmesi gereken bazı konular bulunmaktadır. İşe başlarken konuşulmakta olan maaş konusu da bu konular arasından en önemlisidir. Maaş alma konusunda yapmamız gerekmekte olan çok sayıda bir işlem bulunmaz. Bunun için de bizler ne zaman maaş alacağımızı ve de ne zaman ne kadar tutar alacağımızı çokça merak ederiz. O zaman ise meslek sahibi olmak için çalıştıktan sonra girdiğimiz işte hak ettiğimiz ücreti de merak ederiz. Seneler geçtikçe bazı zamanlarda almış olduğumuz maaşlarda bazı eksiklikler olmuş olabilir.

Haberimizden merak ettiğiniz 2017 Ağustos ayı maaş bordrosunu sorgulayabilir ayrıntıları öğrenebilirsiniz. Kurban Bayramı öncesi vatandaşların en çok merak ettiği konuların başında Ağustos ayı e devlet maaş bordrosu oldu. Memur ve diğer kamu çalışanlarının Ağustos 2017 maaşlarını görebilecekleri e-bordro yayınlandı. Kamu çalışanları 15 Ağustos’da alacakları maaşlarını e-Devlet üzerinden görebilecekler. Siz de haberimizden e-Devlet maaş bordronuzu öğrenebilir linkten yararlanarak sorgulama yapabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN