2018 Emekli maaşı zammı ne kadar olacak? Bağkur emekli maaşı zammı ile ilgili son gelişmeler

2018 Emekli maaşı zammı ne kadar olacak? Bağkur emekli maaşı zammı ile ilgili son gelişmeler

2018 Emekli maaşı zammı ne kadar olacak? Bağkur emekli maaşı zammı ile ilgili son gelişmeler hükümet tarafından yapılan son açıklamalardan sonra merak edilmeye başlandı. Milyonlarca emekli, emekli maaşı ve memur maaşına yapılacak olan zam ile ilgili açıklamaları merak ediyor. İşte merak edilen zam oranı ve ayrıntılar... SSK SGK Bağkur emekli maaşı son dakika haberleri merak ediliyor.

2018 emekli maaşı zammı son dakika haberleri merak ediliyor. Haberimizde 
2018 Emekli maaşı ile ilgili yapılan tüm açıklamaları bulabilirsiniz. Emekli maaşı zammı ne kadar sorusu Bağkur emekli maaşı alanlar, SSK ve SGK emeklileri tarafından merak ediliyor.  Bağkur emekli maaşı zammı ve diğer emekli maaşlarına yapılacak zam ile ilgili tüm gelişmeleri konuyu merak eden milyonlarca emakli için derledik. 

Hükümetten yapılan son açıklamalardan sonra SSK Bağkur SGK emekli maaşı zammı ne kadar olacak? Emekli maaşı zammı ne kadar? soruları ve yanıtları emeklilerin gündemine düştü. Vatandaşlar ayrıca SSK Bağkur SGK emekli maaşı zammı ne kadar olacak? sorusunun da yanıtını merak ediyor. 

Hükümetten 12 milyon emekliyi ilgilendirecek açıklamalar geldi. Zamlı emekli maaşları ne zaman yatacak diye merak eden vatandaşlara yapılan son açıklamalarda temmuz ayı işaret edildi. 

ZAMLI MAAŞLAR NE ZAMAN YATACAK? 

Tüm emeklilerin maaşı Temmuz zammında artacak. SSK ve Bağ-Kur emeklilerine ilk 6 aylık enflasyon durumuna göre zam yapılacak. Memur emeklileri yüzde 3.5 toplu sözleşme zammı ile enflasyon farkı verilecek. Temmuz ayında artacak zamlarla birlikte her ay ödenecek olan ek ödemede aynı orantıda artmaya devam edecek. 

EMEKLİLERE EK ÖDEMEDE SON DURUM

Toplu ödemelerin hesaplanması ile birlikte yüzde 4 olarak tahmin edilen zam miktarı yüzde 9'ları bulabilecek. Halihazırda maaşı bin 18 liranın altında olan emeklilere aylığının yüzde 5'i, üstünde olanlara yüzde 4'ü oranın ek ödeme veriliyor. Türkiye Emekliler Derneğinin talepleri doğrultusunda bu oranın en az yüzde 8-9' a çıkması isteniyor. Talebin gerçekleşmesi doğrultusunda emekli maaşlarında hatrı sayılır bir zam yaşanacak. Yapılan güncel açıklamaları haberimiz içerisinden takip edebilirsiniz.

EMEKLİ TEMMUZ ZAMMI NE KADAR OLUR?

12 milyon emekliye müjdeli haber geldi. Tüm emeklilerin maaşı Temmuz zammında artacak. SSK ve Bağ-Kur emeklilerine ilk 6 aylık enflasyon durumuna göre zam yapılacak. Memur emeklileri yüzde 3.5 toplu sözleşme zammı ile enflasyon farkı verilecek. Temmuz ayında artacak zamlarla birlikte her ay ödenecek olan ek ödemede aynı orantıda artmaya devam edecek. Diğer tarafta ek ödemelerde ekstra artış da gündemde.

Temmuz ayında tüm emeklilerin maaşlarında zam olacak. Bunun için enflasyon rakamları bekleniyor. Bugüne kadar çıkan enflasyon oranlarına göre uzmanlar zammın yüzde 5'i bulabileceğini hesaplıyor. Buna göre memurlar ve memur emeklileri de fark alabilecek.

Toplu ödemelerin hesaplanması ile birlikte yüzde 4 olarak tahmin edilen zam miktarı yüzde 9'ları bulabilecek. Halihazırda maaşı bin 18 liranın altında olan emeklilere aylığının yüzde 5'i, üstünde olanlara yüzde 4'ü oranın ek ödeme veriliyor. Türkiye Emekliler Derneğinin talepleri doğrultusunda bu oranın en az yüzde 8-9' a çıkması isteniyor. Talebin gerçekleşmesi doğrultusunda emekli maaşlarında hatrı sayılır bir zam yaşanacak. Örneğin, maaşı bin 500 lira olan emekliye 60 lira (1.500x% 4) ek ödeme verilirken, bu tutar 135 liraya (1.500x%9) yükselecek. Ek ödeme yüzde 9'a çıkarılırsa, maaşı 2 bin lira olana 80 lira yerine 180 lira, maaşı 2 bin 500 lira olana 100 lira yerine 225 lira ödenecek. 3 bin lira maaşlı emeklinin ek ödemesi 120 liradan 270 liraya, 4 bin lira maaşlının ek ödemesi de 160 liradan 360 liraya yükselecek.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN