2018 Konut kredisi faiz oranları ne kadar? En uygun konut kredisi hesaplama

2018 Konut kredisi faiz oranları ne kadar? En uygun konut kredisi hesaplama

Konut kredisi haberlerinden sonra vatandaşlar '2018 yılı Konut kredisi faiz oranları ne kadar?' sorusunu araştırmaya başladı. Haberimizde en uygun konut kredisini ve konut kredisi hesaplama motorunu bulabilirsiniz.

Konut kredisi faiz oranları Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un açıklamalarından sonra merak edilip araştırılmaya başlandı. 2018 yılı konutta atılım yılı olacak. Konut kredisi haberleri googlede üst sıralara çıkarken  ev almak isteyenler 2018 Konut kredisi faiz oranları ve en uygun konut kredisi hesaplamasını yapıyorlar. Konutta indirim kampanyası bu gün Çevre ve Şehircilik Bakanlığı desteğiyle hazırlanan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un katılımıyla gerçekleştirilen toplantı kapsamında başladı. İşte merak edenler ve ev hayali kuranlar için en uygun konut kredisi hesaplama motoru ve konut kredisi faiz oranlarına ilişkin son dakika haberleri...

Gayrimenkul sektörü, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın da desteğini alarak yeni bir kampanya başlatıyor. Bakanlıktan üst üstte konut kredisi haberleri geliyor. Bugün başlayan konut kampanyası 31 Ekim’e kadar sürecek. Konut sektörünü canlandıracak kampanyaya Emlak Konut, İller Bankası, Kiptaş, Oyak inşaat ile sektörün derneklerine üye firmaları destek veriyor. Konut kredisi faiz oranları 0.98’e çekildi. Yeni konut kampanyasında vatandaşlar artık yüzde 20 değil yüzde 10 peşinat verecek. İşte en güncel konut kredisi faiz oranları, en uygun konut kredisini veren bankalar ve konut kredisine nasıl başvuru yapılacağına dair tüm son dakika gelişmeleri...

EN UYGUN KONUT KREDİSİNİ HESAPLAMAK İÇİN TIKLAYIN 

Yukarıdaki linke tıklayarak en uygun konut kredisi hesaplamasını yabilirsiniz. 

KONUT KREDİSİ FAİZ ORANLARI NE KADAR?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı desteğiyle hazırlanan konutta indirim kampanyası bu gün Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un katılımıyla gerçekleştirildi. Konut kredisi faiz oranı 0,98'e çekildi.  2018 konutta indirim kampanyasına Emlak Konut, İller Bankası, Kiptaş, Oyak inşaat ile sektörün derneklerine üye firmaları destek veriyor. 

BAŞVURULAR NE ZAMANA KADAR SÜRECEK?

Konutta indirim kampanyasına başvurular 29 Ağustos'ta başlayıp 31 Ekim'e kadar devam edecek. Kampanyaya tüm inşaat firmaları destek veriyor. Faizin 0.98’e çekildiği kampanyada vatandaş konut alırken eskiden alacakları konutun yüzde 20'sini peşin veriyorlardı. Bundan sonra konut kredisi haberlerinden öğrendiğğimize göre alınacak konutun yüzde 10'u peşinat verecek.

KONUT KREDİSİ ALMAK İÇİN GEREKLİ BELGELER NELERDİR? 

Yaptığınız kredi başvurusu ön onay aldığında ikinci adım olarak gerekli belgelerle bankaya gitmeniz gerekir. Konut kredisi için banka tarafından nüfus cüzdanı, ikametgah ve gelir beyanı olmak üzere üç temel belge talep edilir. Düzenli bir geliriniz olması halinde başvurunuzun onaylanması ihtimali oldukça yüksektir. Daha önceki kredi borcu nedeniyle hakkında banka takip kararı olan kişiler ise kredi alamazlar.

PEŞİNATSIZ EV KREDİSİ ALMA ŞARTLARI NELERDİR?

Eğer peşinat ödemeden bankalardan konut kredisi almak istiyorsanız, bankaların talep ettiği şartların başında ipotek değeri olan bir mülk (ev) göstermeniz gerekmektedir. Bu evin sizin üzerinize olma şartı yoktur. Mülk anlaşacağınız bir akrabanızın ya da arkadaşınızın üzerine de olabilir. Sistem kanunda belirtildiği üzere satın alacağınız konutun %75’ini size ev kredisi olarak verirken kalan %25’lik bölümünü ise ipotek ettiğiniz ev üzerinden tüketici kredisi yolu ile size kredilendirmektedir.

Ev kredisi olarak elinizde ipotek olarak gösterebileceğiniz bir mülk yok ise ekspertiz raporlarının yüksek çıkması gerekmektedir. SPK şirketlerine bağlı firmaların ekspertizleri alınacak olan evin değerini belirlerken, bankaya kredi başvurusu yapacak olan müşterinin gelir ve gider tabloları da incelenir.

YÜZDE 0.98'LİK KONUT KREDİSİ FAİZ ORANI HANGİ KONUTLARI KAPSAYACAK?

0.98'lik konut kredisi faiz indirimi kampanyası bütün konutları kapsamayacak. Kampanyaya dahil edilen projeler pazartesi günü kamuoyu ile paylaşılacak. Başvuruda bulunan kişiler konut alacakları inşaat firmalarının kendi imkanları dahilinde yüzde 0.98 faizi ile 120 ay taksit yaptırabilecekler. Yani kampanya sadece kampanyayay katılan firmaları ve onları yapacakları projeleri kapsayacak. 

BANKA BANKA KONUT KREDİSİ FAİZ ORANLARI

18-08/28/konut-kredisi-1.jpg

18-08/28/konut-kredisi-2.jpg

KONUT KREDİSİ NE DEMEK? 

Konut kredisi, satın alınacak evin teminat altına alınması koşuluyla bankalar tarafından verilen bir kredi türü. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN