2018 tapu harcı hesaplama ve sorgulama - Tapu harcı ne kadar?

2018 tapu harcı hesaplama ve sorgulama - Tapu harcı ne kadar?

Emlak Konut GYO ve birçok kurum konut pazarını hareketlendirmek için kampanyalar başlatıyor. Son zamanlarda konut satışlarının da artması sebebiyle tapu konusunda herkesin de kafası karışıyor. Tapu işlemleri nasıl yapılır? 2018 tapu harcı sorgulama ve hesaplama en çok merak edilen konular arasında yer alıyor. Her yıl değişen tapu harçları 2018’de ne kadar oldu detaylar haberimizde yer alıyor.

Son zamanlarda konut fiyatlarında artış sağlandı. Binlerce vatandaş artık kendi evinde oturabiliyor. Kiradan kurtulmak hayal olmanın dışında gerçeğe ulaştı. Hal böyle olunca evin de kendi sorunları ortaya çıkıyor. Her ev alan vatandaş tapu harcı ödemek zorunda. 2018 tapu harcı sorgulama ve hesaplama en çok aranana konular arasına giriyor. Bu sebeple de herkes için haberimizde tapu harcı sorgulama ve tapu harcı ödeme  detaylarını verdik. Ayrıca tapu harcı ne kadar haberimizde bulabilirsiniz. 

2018 YILI TAPU HARCI ORANLARI

Tapu harcı oranı, 2018 yılında binde 20 oranında tahsil edilecek. Buna göre, gayrimenkulle ilgili devir ve iktisaplarda tapu harcı, emlak vergisi değerinden az olmamak koşulu ile beyan edilen gerçek devir ve iktisap bedeli üzerinden devir eden ile devir alan için ayrı ayrı olacak şekilde binde 20 oranında hesaplanıp, ödeniyor. Tapu dairesinde gerçekleştirilen işlemin ardından emlak vergisi değerinden daha düşük bir bedel üzerinden tapu harcının ödenmesi ya da beyan edilen devir ve iktisap bedelinin gerçeği yansıtmadığının tespit edilmesi takdirinde aradaki fark üzerinden hesaplanacak olan harç ikmalen veya re’sen tarh edilip, hem gayrimenkulü devreden kişiden hem de gayrimenkulü devir alan kişiden tahsil ediliyor. Tarh edilecek olan tapu harcı için devreden kişi ve devralan kişi ayrı ayrı olacak şekilde harcın yüzde 25’i oranında vergi ziyaı cezasına tabi tutuluyor.

TAPU HARCI NEDİR?

Devletin verdiği hizmet üzerinden aldığı maddi bedele harç diyoruz. Emlak ve gayrimenkul kapsamında kamu kuruluşlarından yapılan işlemlerde ise tapu harcı alınıyor. Peki tapu harcı nedir? Tapu harcı, gayrimenkul alım – satım işlemleri sırasında vatandaştan tahsil edilen tapu hizmetlerinin bedeline deniyor. Tapu harcı yatırılmadığı takdirde tapu işlemleri gerçekleştirilemiyor.

TAPU İÇİN GEREKEN BELGELER NELERDİR?

 Eğer internet üzerinden online randevu alınmadıysa, sıramatikten TC kimlik no ile sıra numarası alınır.

 Sıra geldiğinde önbaşvuru odasına geçilir.

 Başvuru istem belgesinin işlem bitene kadar kaybedilmemesi gerekir.

 Başvuru istem belgesinin sağ üst köşesindeki başvuru numarası yer alıyor. İşlemlerin her aşamasının kontrolü bu numarayla yapılabilir..

Gerekli incelemelerden sonra cep telefonuna bilgi mesajı gelir.

 Verilen başvuru istem belgesindeki numarayla, mesaj geldikten sonra ilgili banka şubesine gidip tapu harçlarını yatırıp, mesajda belirtilen randevu saatinden en az 15 dakika önce tapuda kimlik asılları ve tapu harç dekontları ile hazır bulunulması gerekir.

 Tapu harç dekontlarını ilgili memura verdikten sonra randevu saatinde monitörlerden başvuru nosu ile imzaya atmak için çağrıda bulunur.

 Her koridorda monitör bulunur, monitörde verilen başvuru no’su görülünce ve sesli olarak başvuru no’su anons edilince Akit Odasına imzaya gidilir.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN