2020 asgari ücret ne kadar olacak? Türk İş TİSK ve hükümetin asgari ücret teklifi

2020 asgari ücret ne kadar olacak? Türk İş TİSK ve hükümetin asgari ücret teklifi

Asgari Ücret Tespit Komisyonu 2020 yılı asgari ücret oranını belirlemek üzere kısa zaman sonra toplanacak. Sendikaların ve hükümetin vereceği teklifler sonrası ilk oran ortaya çıkmış olacak. Peki, asgari ücret zammı ne kadar olacak? İşte konunun detayları…

 

2020 asgari ücret oranlarının belirlenmesine sayılı günler kaldı. Artık gözler Asgari Ücret Tespit Komisyonu’ndan çıkacak kararda. Komisyonun vereceği karar sonrası çalışanın alacağı en düşük 2020 ücret oranı belli olacak. Peki komisyon ne zaman toplanacak? Detaylar haberimizde…

KOMİSYON NE ZAMAN TOPLANACAK?

İşçi, işveren ve hükümet yetkililerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2020 yılı için geçerli olacak asgari ücret belirleme toplantısını 2 Aralık 2019 tarihinde yapacak.

Konu ile ilgili Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk: “Asgari Ücret Tespit Komisyonumuz ilk toplantısını 2 Aralık’ta gerçekleştirecek.” dedi. İlk toplantı bakan Selçuk’un başkanlığında toplanacak. İlk toplantı sonrası komisyon işçi ve işverenlerin ev sahipliğinde tekrar toplanacak. Nihai olarak son toplantı tekrar bakanlıkta olacak.

19-11/29/asgari-ucretjpgg.jpg

İLK TEKLİF TÜRK-İŞ SENDİKASINDAN

2020 yılı asgari ücret için ilk teklifi TÜRK-İŞ sendikası yaptı. TÜRK-İş genel başkanı Ergün Atalay, CHP heyetinin kendilerini ziyareti sırasında konuştu. Başkan Atalay; “Yaşam maliyeti 2578 TL. Asgari ücret teklifimiz yaşam maliyetinin altında olmayacak” ifadelerini kullandı. Atalay, nihai rakamı ise Hak-İş ve DİSK ile görüştükten sonra belirleyeceklerini ifade etmiştir.

KONU İLE İLGİLİ TÜM HABERLER İÇİN TIKLAYIN

TİSK ASGARİ ÜCRET TEKLİFİ

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK), asgari ücret ile ilgili henüz bir rakam telaffuz etmiş değil. Ancak, TİSK’in üzerinde durduğu nokta ise işçinin maliyeti hesabıdır. Asgari ücretle çalışan bir işçinin işverenlere maliyetinin arttığını ifade eden yetkililer, zam oranları belirlenirken bu maliyetlerin göz önünde bulundurulması gerektiği üzerinde duruyorlar.

2019 yılında %26 oranında bir artış olmuştu. 2020 yılı için ise konuşulan rakamın %8 ile %15 arasında bir oranda gerçekleşeceği yönündedir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN