2020 borsanın yılı olacak

2020 borsanın yılı olacak

BIST 100 endeksi 83 bin puan seviyelerinden yeniden 110 bin puan sınırını zorluyor. Ata Portföy Genel Müdürü MEHMET Gerz “Borsa İstanbul’un kazandırmaya devam edeceğini öngörüyoruz. 2020 borsanın yılı olacak” dedi.

Sene içinde, borsa endeksinin 83 bin seviyelerinde olduğu tarihte Borsa İstanbul’un kazandıracağını ve bu dönemin yatırım açısından çok büyük fırsatlar barındırdığını hatırlatan Ata Portföy Genel Müdürü Mehmet Gerz “Borsanın kazandıracağını ifade etmiştik. Herkesin ümitsiz olduğu dönemde biz bu fırsatların kaçırılmaması gerektiğini her platformda açıkladık” dedi. Gerz “Borsa yüzde 17, hisse fonları ise yüzde 33 oranında artış gösterdi. Bu süreçte hisse fonlarının daha başarılı olduğunu söyleyebiliriz. Jeopolitik risklerin azalması piyasaların hareketlenmesini sağladı. Özellikle yüksek faiz, 500 puanlarda seyreden ülke risk primi ve dövizde yaşanan dalgalanmalar sebebiyle yatırımcı Borsa İstanbul’dan uzak durdu. Oysa hisse senedini ucuza alan yüksek getiri elde eder. Ama bunun için zor zamanda elini taşın altına sokmak gerekir. BİST endeksinin 80.000’lerde olduğu dönemde endeks için 130.000 beklentimizi yatırımcılarımızla paylaşmıştık. Şu anda yüzde 45 hisse, yüzde 20 döviz (Eurobond ve altın) ve yüzde 35 faiz öneriyoruz. 2020 için borsanın yılı olacağını öngörüyoruz” dedi.

Ülke olarak ekonomik anlamda toparlanma hatta büyüme sürecine girdiğimiz bu dönemde kuşkusuz dünyadaki gelişmelerden olumlu veya olumsuz etkileneceğiz diye ifade eden Gerz “2020’nin en önemli olayını ABD’de yaşanacak başkanlık seçimleri olarak görüyorum. ABD ve Avrupa’da düşük faiz ortamı devam ediyor. FED faizleri uzunca bir süre yatay tutabilir. FED faizleri beklenenden biraz erken indirdi. Düşük faiz ortamı ve FED’in faizlerde indirime gitmesi bizim açımızdan çok olumlu oldu. Gelişmekte olan ülke döviz bonolarının yatırım aracı olarak ön plana çıktığını görüyoruz” açıklamasını yaptı.

 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN