2020 MTV ödemeleri hangi bankaya nasıl yapılır? MTV ödeme tarihlerinde geri sayım

2020 MTV ödemeleri hangi bankaya nasıl yapılır? MTV ödeme tarihlerinde geri sayım

Araç sahiplerini ilgilendiren ve yılda 2 defa olmak üzere alınan Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) ödemelerinin son tarihinin ne zaman olduğu konusu, şu sıralar daha bir araştırılır oldu. 2020 MTV ödemesinin hangi bankaya ve nasıl yapılacağı ile ilgili tüm bilgiler karar.com’da…

Gelir İdaresi Başkanlığı, e-Devlet ve anlaşmalı bankaların mobil uygulamaları aracılığıyla ödenen 2020 MTV ödemelerinde son gün yaklaşıyor. Dileyen, GİB’in resmî sitesine girerek, ‘MTV ve Trafik Para Cezası Ödeme’ kısmından bu işlemi yapabilir. Peki 2020 MTV son ödeme tarihi ne zaman? İşte detaylar…

2020 MTV ÖDEMELERİNDE SON TARİH NE ZAMAN?

Yıl içerisinde araç sahiplerinden 2 defa alınan MTV ödemelerinin ilk taksiti 31 Ocak 2020’de son bulacak.

Taşıt, takvim senesinin Ocak-Temmuz ayları döneminde ve birinci taksitin ödenme zamanı geçtikten sonra alınmışsa, 1. taksit 1 ay içerisinde, 2. taksit de Temmuz ayında ödenebilir. Taşıt, takvim senesinin Temmuz-Aralık ayları döneminde ve ikinci taksitin ödenme zamanı geçmesinin ardından alınmışsa 2. taksit bir ay içerisinde ödenir. 1. taksit de ödenmez.

MTV ödemeleri 1. taksiti ocak ayı boyunca ödenir.

20-01/16/mtv-1.jpg

ÖDEMELER NASIL YAPILIR?

2020’ye ait MTV birinci taksit ödeme dönemi 1 Ocak 2020 tarihi itibarıyla başlarken, ilgililerin İnteraktif Vergi Dairesi üzerinden şifre girişi yapmadan MTV Ödeme alanına yalnızca plaka ve TC Kimlik Numarası bilgilerini girdikten sonra MTV borçlarını görüntüleyip, ödeyebileceği vurgulandı.

Öte yandan;

Gelir İdaresi Başkanlığı’nın resmî internet sitesi olan www.gib.gov.tr (İnteraktif Vergi Dairesi, İnternet Vergi Dairesi ve GİB Mobil uygulaması) üzerinden 02:00-22:00 saatlerinde; anlaşmalı bankaların banka kartları ile anlaşmalı bankaların kredi kartları ya da banka hesabından yabancı ülkede faaliyetlerini sürdüren bankaların; banka kartları, kredi kartları ve diğer ödeme yöntemleri ile

Anlaşmalı bankaların;

Şubelerinden alternatif ödeme kanallarından (Telefon Bankacılığı, İnternet Bankacılığı, Mobil Bankacılık gibi.) PTT işyerlerinden tüm vergi dairelerinden ödemelerin alınabileceği kaydedildi.

Ayrıntılı bilgi ve danışma için: www.gib.gov.tr ve Vergi İletişim Merkezi (VİMER) 189 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN