2020 sicil affı ne zaman çıkacak? Sicil affıyla ilgili son dakika haberi

2020 sicil affı ne zaman çıkacak? Sicil affıyla ilgili son dakika haberi

Borcunu ödeyemediği için bankalar tarafından kara listeye alınan vatandaşlar meclisten çıkacak iyi haberleri bekliyor. Daha önce vatandaşın mağduriyetinin giderilmesi için sicil affı kanun teklifi verilmişti. Peki, sicil affı ne zaman çıkacak? İşte konu ile ilgili detaylar…

2019 yılında İYİ Parti tarafından vatandaşların mağduriyetlerinin giderilmesi adına kara listeden çıkarılmaları için meclise bir kanun teklifi sunuldu. Milyonların gözü meclisten çıkacak karara çevrildi. İşte, meclise sunulan sicil affı teklifi ile ilgili son gelişmeler…

SİCİL AFFI NEDİR?

Herhangi bir nedenle bankalardan kredi çekmiş şu veya bu nedenlerle borcunu ödeyemeyip bankaların kara listesine giren vatandaşların borçlarını 6 ay içerisinde ödemeleri durumunda kara listeden çıkması için hazırlanan af tasarısına sicil affı denir. Bu afla birlikte esnaf ve vatandaşın ismi kara listeden çıkmış olacak.

Bununla birlikte hali hazırda borcu olmayan ancak daha önceleri belli sebeplerle bu kara listede ismi olan vatandaşların da ismi listeden çıkarılacak.

20-01/09/sicil-affi-1.jpg

BAKAN RUHSAR PEKCAN’IN AÇIKLAMASI

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, TBMM Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’nda konuşma yaptıktan sonra kendisine sicil affı ile ilgili bir soru sorulması üzerine şu açıklamalarda bulundu. Bakan Pekcan, şu an sicil affının gündemlerinde olmadığını ancak ilerleyen zamanlarda tekrar gündeme gelebileceğini ifade etti. Bakan Ruhsar Pekcan, konuşmasının devamında sicil affının tek başlarına alınacak bir karar olmadığını, ilgili bakanlıklarla önceden bir görüşmelerinin olduğunu, tekrar bu konu ile ilgili bir görüşme yapabileceklerini ve gündeme getirebileceklerini ifade etti.

İYİ PARTİ KANUN TEKLİFİ VERMİŞTİ

Milyonlarca vatandaşı ve esnafı ilgilendiren kara liste konusunda İYİ Parti Muğla Milletvekili Metin Ergun 2019 yılı içerisinde meclise bir kanun teklifi vermişti. Sicil affı için verilen teklifin iki şartı bulunmaktadır.

  • Borcunu ödemesine rağmen 5 yıllık kötü sicil bekleme süresini bekleyen kredi kartı, bireysel kredi, ticari kredi veya esnaf kredisi borçluları kara listeden çıkarılarak.
  • Borcu olmasına rağmen yapılandıran ve düzenli ödeme yapan kişilerin sicilleri temizlenecek.

TESK GENEL BAŞKANI BENDEVİ PALAN DÖKEN’İN AÇIKLAMASI

Sicil affı için bir açıklama da Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken tarafında geldi. Palandöken, Döviz kurlarındaki dalgalanmalardan, zincir marketlerden ve AVM’lerden en fazla esnaf ve sanatkarların etkilendiğini belirterek konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “Esnafımızın en çok sıfır faizli can suyu kredisine ihtiyacı var ve buna ulaşmasının önündeki en büyük engel kara liste. Etkin bir sicil affı ile esnafımız rahatlayacaktır. Borcunu ödemekte zorlanan esnafımızın kredilerine, yapılandırma getirilmeli. Düşük ve sıfır faizli kredi imkanlarının çeşidi ve üst limiti artırılmalı.” ifadelerini kullanarak vatandaşın ve esnafların beklentilerini dile getirmiştir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN