2022'de emekli olanların cebi parayla dolacak! Böylesi görülmedi... Emekliler bayramı erkenden yaşayacak

2022'de emekli olanların cebi parayla dolacak! Böylesi görülmedi... Emekliler bayramı erkenden yaşayacak

Son dakika haberi... 2022 yılı itibari ile emekli maaşlarına gelen zammın belli olmasının ardından emekliye ödenecek 3600 ek gösterge farkı belli oldu. Yapılan son dakika duyurusuna göre ek göstergeden yararlanacak memur emeklileri şubat ayından itibaren yeni ek gösterge ile emekli aylığı almaya başlayacak. Farkı gören emekliler ise şimdiden bayram havasına girmiş durumda. Yaklaşık 93 bin lira ikramiye farkı ödenecek. Peki ek gösterge ikramiyesi kime verilecek? İşte detaylar...

Son dakika haberi: Milyonlarca emekliye ödenecek olan 3600 ek gösterge farkı belli oldu. Kamu çalışanlarının senelerdir beklediği ek gösterge düzenlemesi bu ay yürürlülüğe girecek. Yasa ile birlikte 2022 yılında emekli olan kamu görevlilerine 3600 ek gösterge düzenlemesinden gelen yaklaşık 93 bin lira ikramiye farkı ödenecek. Peki ek gösterge ikramiyesi kimlere verilecek? 3600 ek gösterge ikramiye ücreti kaç defa yatacak? İşte merak edilen soruların cevapları...

2022 YILINDA EMEKLİ OLANLARA 93 BİN TL ÖDENECEK

Milyonlarca emekli bu haberle bayram edecek. Yapılan son dakika duyurusuna göre geçen yıl emekli olan kamu görevlilerine 3600 ek gösterge düzenlemesinden gelen yaklaşık 93 bin lira ikramiye farkı ödenecek. İkramiye, 1 kereye mahsus olarak yatırılacak. Gelen haber sonrası vatandaşlar, 'Ek gösterge ikramiyesi kimlere verilecek? 3600 ek gösterge ikramiye ücreti kaç defa yatacak?' sorularını araştırmaya başladı.

sdvsdv-1.jpg

3600 EK GÖSTERGE İKRAMİYESİNİ KİMLER ALACAK?

3600 Ek Gösterge kapsamında 2022 yılında emekli olan memurlara yönelik olarak yeni düzenleme yapıldı. 2022'de emekli olanlar, 3600 ek gösterge düzenlemesinden gelen ikramiye farklarından yararlanabilecek. İkramiye, 1 kereye mahsus olarak yatırılacak.

EK GÖSTERGE DÜZENLEMESİ NE ZAMAN YÜRÜRLÜLÜĞE GİRECEK?

Yaklaşık 5.3 milyon memur ve emekli memuru kapsayan ek gösterge düzenlemesi 15 Ocak 2023 tarihinde yürürlüğe girecek. Ek gösterge artışı, mevcut emeklilerin aylıklarına yansıyacak. Ek gösterge artışından yararlanan emekliler, şubat ayından itibaren yeni ek gösterge üzerinden emekli aylığı almaya başlayacaklar.

dfvdf-4.jpg

3600 EK GÖSTERGE İLE MAAŞLAR NE KADAR ARTACAK?

Söz konusu düzenleme ile 1. dereceye kadar yükselen tüm çalışanların ek göstergesi 600 puan artırıldı. Öğretmen, polis, hemşire, din görevlisi, avukat, müdür gibi bazı meslek gruplarında ise 2200 veya 3000’den 3600’e çıkartıldı.

Ek göstergenin daha çok emekli aylıklarını artıran bir fonksiyonu var. Çalışırken ele geçen maaş üzerinde ise sınırlı etkisi bulunuyor. Ek göstergesi 600 puan artan memurların maaşları yaklaşık 190 lira artacak. Ek göstergesi 2200’den 3600’e çıkanların maaşlarındaki artış 100 lira dolayında olacak. Ek göstergesi 3000’den 3600’e çıkan memurların çalışırken aldıkları maaş ise yaklaşık 180 lira azalacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN