24 Haziran dolar bugün ne kadar? Dolar, İmamoğlu’nun zaferinin ardından sert düştü!

24 Haziran dolar bugün ne kadar? Dolar, İmamoğlu’nun zaferinin ardından sert düştü!

24 Haziran dolar fiyatları haftanın ilk gününde sıkça sorgulanıyor. Türkiye ile ABD arasındaki S-400 krizi, küresel piyasalarda yaşanan gerginlik, iç piyasalarda yaşanan seçim gerginliğinin ardından 5,80 TL’leri aşan dolar fiyatları, CHP’nin İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun 800 binlik farklı zaferinin ardından sert bir şekilde düştü. Peki 24 Haziran’da dolar bugün ne kadar? Euro kaç TL? İşte güncel döviz fiyatları ile ilgili aradıklarınız…

23 Haziran İstanbul seçimlerine giden süreç, ABD ile Türkiye arasındaki S-400 krizi, küresel piyasaların etkisi ve iç piyasalarda karşılaşılan olumsuz hava ile birlikte son birkaç haftadır seyrini hep yukarı yönlü tutan döviz fiyatlarının 23 Haziran seçimlerinin ardından ne kadar olduğu sorgulanıyor. Peki yeni haftaya nasıl başladığı dolar ve Euro fiyatları bugün ne kadar? 24 Haziran dolar kaç TL? Tüm bu gelişmeler karar.com’da…

DOLAR BUGÜN NE KADAR?

Dolar uzun zamandır süren 23 Haziran seçim maratonunun son bulması ve belirsizliğin noktalanmasıyla birlikte sert düşüş sergiledi. İllikit Asya piyasalarında yüzde 1 üzerinde gevşeyen dolar 5,82 TL'den 5.73 TL’li seviyelere kadar geriledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan, seçim sonuçlarının belli olmasının ardından Millî irade bugün bir defa daha tecelli ettiğini açıklayarak, gayri resmi sonuçlara göre kazanan Ekrem İmamoğlu’nu tebrik ettiğini açıklaması, olumlu havaya neden oldu.

Hatırlanacağı gibi 31 Mart seçimlerinin ardından, 18 Nisan'da Ekrem İmamoğlu'na mazbatanın verilmesi ve Çin'den gelen pozitif verilerle 5.71 TL’lere kadar gerileyen kur daha sonra Merkez Bankası rezervlerine yönelik soru işaretleri, artan CDS ve S-400 kaynaklı kaygılarla 5,85 TL üzerine çıkmış; 6 Mayıs tarihinde YSK'nin İstanbul seçimlerini yenileme kararı, ABD - Çin arasındaki ticaret savaşı görüşmelerinin tıkanmasının ardından küresel iklimle beraber hemen hemen 2 aylık süre içerisinde kur 6,25 TL'yi görmüştü.

Devamında ise Merkez Bankası'nın önlemleri, Fed'in sıkılaşmadan geri adım atarak yeniden genişlemeci güvercin mesajlar vermesiyle gelişmekte olan ülkeler karşısında zayıflayan dolar karşısında TL tekrar değerlenmiş ve kur yeniden 6 seviyesinin altına inmişti. Ramazan Bayramı'nda ise dolar/TL 5.60'lı seviyeleri görülmüştü.

Hükümet ortağı MHP lideri Devlet Bahçeli'nin erken seçim tartışmalarına son veren açıklamalarıyla piyasalarda seçim gündemi son buldu.

EURO NE KADAR?

24 Haziran pazartesi günü seçimin ardından ilk işlem gününde dolar cuma günkü 5.82'den 5.71'e kadar indi, euro ise 6.65 TL'den 6.50'ya çekildi. Altının onsu 1400 üzerinden seyretmeye devam ederken, brent petrol fiyatı yeniden 65 doların üzerinde haftaya başladı.

Piyasalarda ana gündem maddesi S-400 olarak öne çıkıyor. ABD'nin olası yaptırımları değerlendirdiği haberler öncesi G-20 zirvesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Donald Trump arasındaki görüşmeler bekleniyor.

İşlemciler içeride ise kabine revizyonu iddialarının izleneceğini ve uzun süredir alıcı konumundaki yurtiçi yerleşiklerin döviz mevduatlarına yönelik tavırlarının öne çıkacağını belirtiyor. Bütçe ve Merkez Bankası rezervleri de takip ediliyor.

Türkiye'de cari denge, ekonomik güven endeksi ve kapasite kullanım oranı verisi beklenirken ABD ve Britanya büyüme rakamı, Fed ve BoE başkanlarının konuşmaları, Euro bölgesindeki yıllık enflasyon öne çıkıyor.

19-06/24/dolar-sert-dustuu.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN