3 aydır maaşını alamayan Kop Dağı Tüneli inşaat iççileri 3 gündür grevde

3 aydır maaşını alamayan Kop Dağı Tüneli inşaat iççileri 3 gündür grevde

Bayburt'ta yapımı devam eden Kop Dağı Tüneli'nin inşaatında çalışan işçiler, ücretlerinin 3 aydır ödenmemesi üzerine 3 gündür greve başladıklarını belirterek, “İşler bir gün geciktiğinde bizi azarlayanlar, üç aylık maaşımızı ödemeye yanaşmamaktalar” açıklaması yaptı.

Bayburt Grup'un Erzurum- Bayburt güzergahındaki Kop Dağı Tünel inşaatında çalışan İnşaat ve Yapı İşçileri Sendikası (İYİ-SEN) üyesi 35 işçi 3 aydır ücretlerini alamadıkları için greve başladılar.

Karadeniz ve Doğu Anadolu bölgelerini birbirine bağlayan 2 bin 409 rakımlı Kop Dağı Geçidi’nde yapımı devam eden Kop Dağı Tüneli’nde çalışan işçiler, iş bıraktıklarını sosyal medyadan paylaştıkları video ile duyurdular.

‘İNŞAAT İŞÇİSİ KÖLE DEĞİLDİR’
 
Bugün grevin 3’üncü gününde olduklarını dile getiren işçiler, “Bu bir vicdan meselesidir sizler evinize gönül rahatlığıyla giderken bizleri burada kimsenin mağdur etme hakkı yoktur. Buradan tüm yetkililere sesleniyoruz. Emeğimizin karşılığını almadan yasal hakkımız olan mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz ve haykırmaya devam edeceğiz. İnşaat işçisi köle değildir” diye belirtti. 
 
‘ÖDENEK YOK DİYORLAR’
 
Telefon ile ulaştığımız ve 4 aydır Tünel inşaattın da çalıştığını belirten Ahmet Gürkan Gedik, 3 aydır para alamadıklarını söyledi. Kendilerine her gün “bugün yatacak” denildiğini ifade eden Gedik, “Paramızı vermedikleri için biz de buradan ayrılamıyoruz, çalışmayacağımızı yetkililere bildirdikten sonra listede ismi olan 35 kişi işten çıkarıldı. Bizim şantiyede kalmamız suç yetkililer de biliyor ama paramızı almadan gitmeyeceğimizi de söyledik. Yetkili bir şantiye çalışanı bize ‘misafirimizsiniz, yemeğinizi yiyebilirsiniz burada kalmaya devam edin Cuma günü halledeceğiz’ dedi. Ama Cuma oldu geçti hala çözülen bir şey yok” diye konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN