3600 Ek Gösterge de Tarih Belli Oldu! Kim Hangi Ek Göstergeden Yararlanacak? İşte Ek Gösterge Taslağı ve 3600'ün Detayları

3600 Ek Gösterge de Tarih Belli Oldu! Kim Hangi Ek Göstergeden Yararlanacak? İşte Ek Gösterge Taslağı ve 3600'ün Detayları

3600 ek gösterge ile ilgili son gelen bilgilere göre hükümetin çalışmaları sürüyor. Ek gösterge bekleyenler bugün ortaya çıkan taslakta neler olduğunu merak ediyor. Bakan Bilgin 15 Ocak 2023 tarihinde başlayacağı belirtilen ek gösterge ile ilgili çalışmaların Mayıs ayının sonunda açıklanacağını söylemişti

Milyonlarca çalışanın beklediği 3600 ek göstergenin 15 Ocak 2023 tarihinde yürürlüğe gireceği ortaya çıkarken öğretmenlik meslek kanununda ta 15 Ocak denmişti. Taslakta yer alan 4. maddede ek gösterge oranlarının müzakereler ile belirleneceği ifade ediliyor.

KİMİN HANGİ EK GÖSTERGE RAKAMINDA OLACAĞI BELLİ OLDU

Milyonlarca çalışan 3600 ek gösterge ile ilgili gelişmeleri dakika dakika takip ediyor. 3600 ek gösterge ile ilgili ortaya çıkan taslakta hangi unvandaki memurun hangi ek gösterge rakamına çıkacağı belli oldu.

Alternatifli olarak hazırlanan çalışmalardan oluşan bir taslak metin ortaya çıktı ve bu metin üzerinden yapılacak müzakereler sonunda hangi unvanların hangi ek gösterge rakamına çıkacağı ortaya çıkmış olacak.

3600-ek-gosterge.jpg

EK GÖSTERGE İLE MAAŞ VE EMEKLİ İKRAMİYELERİ DEĞİŞİYOR

3600 ek gösterge ile ilgili hazırlanan son taslakta polis, din görevlisi, öğretmen ve hemşire dışında kalan diğer unvanların ek gösterge rakamları 500-750 arası artacağı ortaya çıktı.
Yapılan çalışmalarda genel müdür yardımcısı, üniversite genel sekreter yardımcısı, il müdürü, bölge müdürü ve şube müdürü gibi tespit edilen bazı unvanlar, görevin önemine göre ek gösterge gruplara çıkarılacak.

Yardımcı hizmetlerde görev yapan memurlara eğitim durumuna yardımcı hizmetler sınıfında ek gösterge verilecek.

vedat-bilgin-3600-ek-gosterge.jpg

HAZİNE'NİN TAMAMLADIĞI EK GÖSTERGE VEDAT BİLGİN'DE

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın ödemelerle ilgili çalışmalarında ortaya çıkan maliyet rakamlarına ilişkin rakamlar Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'e sunuldu. şimdi de gözler Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile Memur-Sen arasında yapılacak görüşmeye çevrildi.


Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN