3600 ek gösterge ne zaman çıkacak? 3600 ek göstergede son dakika haberleri

3600 ek gösterge ne zaman çıkacak? 3600 ek göstergede son dakika haberleri

AK Parti seçim vaatleri arasında bulunan 3600 ek gösterge yasalaştığında polis, din görevlisi, hemşire ve öğretmenler ve bu memurların emekli kısmının maaşı etkilenecek. En çok merak edilen konuların başında geliyor bu konu. Peki 3600 ek gösterge ne zaman çıkacak? İşte detaylar…

 

Uzun zamandır gündemde olan ve yaklaşık 1 milyon 600 bin memur ve memur emeklisini ilgilendiren 3 bin 600 ek gösterge ile ilgili son dakika haberleri sayfamızda. Konu ile ilgili sorumlu bakanlıkların yaptığı açıklamalar merak ediliyor. İşte 3600 ek gösterge ile ilgili son durum…

3600 EK GÖSTERGE NE ZAMAN ÇIKACAK?

3600 Ek gösterge ile ilgili yeni açıklamalar oldu. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler bakanı Zehra Zümrüt Selçuk Şu açıklamalara yer verdi: 3600 Ek gösterge konusu bizzat Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın verdiği bir sözdür dedi ve ardından “Bu konuda kapsamlı bir çalışma yapıyoruz. Bunun birçok etkisi var. Hazine ve Maliye Bakanlığı ile meslekler arasında dengeleri de göz önünde bulundurarak bütüncül bir şekilde konuyu değerlendirmeye devam ediyoruz.” dedi.

19-11/23/36000.jpg

AK PARTİ SÖZCÜSÜ ÖMER ÇELİK’İN AÇIKLAMASI

AK Partisi sözcüsü Ömer Çelik, yasalaşması halinde öğretmen, polis, hemşire ve din görevlilerinin yararlanacağı 3600 Ek gösterge ile ilgili sorulan bir soruya şu cevabı vermiştir:

"Bu konudaki yaklaşımız pozitif bir yaklaşımdır. Herhangi bir şekilde negatif ele aldığımız konu yok. Arkadaşlarımız çalışıyorlar, bu çalışmalarda polis, hemşire, din görevlisi ve öğretmenlere 3 bin 600 ek gösterge verilmesiyle ilgili yapılacak düzenleme söz konusu. Bu düzenlemede çalışılan konu, bunun ekonomik disiplinle uygun takvime yerleştirilmesi. İkincisi personel sisteminde meslekler arası dengeler gözetilerek bunun yapılması. Ekonomik faaliyetin mali disiplin içinde uygun bir takvime yerleştirilmesi için ve meslekler arası dengeler gözetildiği için bütünsel bir çalışma yapılıyor. Zamanlaması Sayın Bakan tarafından açıklanacaktır. Bu konuda zaten karar verilmiştir. Pozitif yaklaşımımız sürmektedir."

MAAŞLER NE KADAR OLACAK?

3600 ek göstergenin yasalaşması halinde özellikle düzenlemeden yararlanacak olan memur emeklilerinin maaşları ve ikramiyeler artacak. Bununlar birlikte çalışan memurların maaşlarında da değişimler olacak. Bu artışlar şu şekilde gerçekleşecek.

Öğretmen, polis, hemşire ve din görevlilerinin ek göstergelerinin 2200’den 3600’e çıkmasıyla, 25 yılını dolduranların emekli maaşları 653 lira, 30 yılını dolduranların emekli maaşları 696 lira ve 35 yılını dolduranların emekli maaşları ise 740 lira artacak.

DİĞER GELİŞMELER İÇİN TIKLAYIN

Ek göstergelerin 2200’den 3600’e çıkmasıyla 25 yıl hizmeti bulunan bir memurun emekli ikramiyesi 82.345 liradan 103.279 liraya yükselecek.

3000’den 3600 ek göstergeye çıkarılan bir memurun maaşında ise 34 lira azalma olsa da emekli maaşı 550 lira, emekli ikramiyesi 20 bin 710 lira artacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN