AB ülkelerinden Rumlara D. Akdeniz desteği

AB ülkelerinden Rumlara D. Akdeniz desteği

Avrupa Birliği (AB) ülkeleri, Kıbrıs açıklarında hidrokarbon arayan Türkiye'ye karşı üye Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'ne destek çıktı. Macron, "Türkiye yasadışı faaliyetlerine son vermeli. Avrupa Birliği bu konuda hiçbir zayıflık göstermeyecektir" dedi.

Rum yönetiminin tek taraflı anlaşmalarla tansiyonu yükselttiği Doğu Akdeniz'de Türkiye’ye ait sondaj ve araştırma gemileri adadaki KKTC'nin ruhsat verdiği alanlarda geçen ay doğalgaz arama çalışmalarına başlamıştı.

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, bu hafta içinde petrol ve doğalgaz arama hakkı iddia ettiği bölgede faaliyet gösterdiğini öne sürerek, Türkiye’ye ait Fatih sondaj gemisinin mürettebatı hakkında tutuklama kararı çıkarmıştı. Türkiye ise Rum Kesimi’nin bu hamlesine çok sert tepki göstermişti.

Malta’da bir araya gelen Güney Avrupa ülkelerinin liderleri, Güney Kıbrıs’a destek verdi. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, “Türkiye Kıbrıs’ın münhasır ekonomik bölgesi içindeki yasadışı faaliyetlerine sor vermeli. Avrupa Birliği bu konuda hiçbir zayıflık göstermeyecektir” dedi.

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ise “Türkiye’nin ihlalci turumundan vazgeçmediği takdirde, AB’nin spesifik tedbirler alacağı yönünde sinyal göndermesi önemli” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN