Adım adım uçak bileti satın alma rehberi

Adım adım uçak bileti satın alma rehberi

Daha önce hiç uçak ile seyahat etmeyenler, uçak bileti nasıl alınır ya da check-in nasıl yapılır gibi soruların yanıtlarını merak edebiliyor. Bu ve benzeri konularda biraz tedirgin olmanız son derece normal. Bu içeriğimiz ile adım adım neler yapmanız gerektiğini sizlere aktaracağız. Öncelikle uçak ile yolculuk yapmanın, otobüs ya da tren ile seyahat etmekten çok farklı olmadığını belirtelim. Şimdi de süreci en kolay şekilde yürütebilmeniz için atmanız gereken adımlara geçelim!

1. Seyahat Planlaması

İlk adımda seyahatinizi çok iyi planlamanız gerekiyor. Hangi tarihte yola çıkacağınız ve hangi tarihte dönüş yapacağınızı netleştirin. Hatta mümkünse seyahat saatlerinizi de netleştirmenizde fayda var. Fakat yola çıkmak istediğiniz saatte uçuş olmayabilir. Dolayısıyla tarihleri kesin olarak belirleseniz bile seyahat saatleri konusunda biraz esnek olmanızda fayda var. Uçak biletlerine göz atmanızın ardından yolculuk saatlerini daha net bir şekilde belirleyebilirsiniz.

  1. Uçak Bileti Satın Alın

İkinci adımda ise artık biletinizi satın almanız gerekiyor. Bunun için de uygun fiyat sunan bir hava yolu firmasına yönelmenizde fayda var. Bu noktada devreye Pegasus giriyor. Pegasus ile uçak bileti en uygun fiyatıyla sizlere sunuluyor! Yurt içi ve yurt dışı seyahatlerde en uygun fiyatlarla yolculuk yapma şansı sunan Pegasus sayesinde ucuz bilet bulmanız mümkün! İnternet adresi olan flypgs.com’u ziyaret etmeniz halinde fiyatlar ve uçuş saatleri gibi tüm bilgilere kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

İnternet sitesinden online olarak biletinizi satın alabileceğinizi de ekleyelim. Öncesinde sefer saatlerine ve fiyatlara göz atın, sonrasında uçuş seferini seçin ve biletinizi satın alma işlemini gerçekleştirin. Ödemenizi kredi kartınız ile yapabiliyorsunuz. Online olarak uçak bileti satın aldığınızda cep telefonunuza bir mesaj da geliyor. Kimliğiniz ile birlikte havaalanına giderek telefonunuza gelen mesajla uçağa binmeniz mümkündür. Fakat öncesinde check-in yaptırmanız gerektiğini de unutmayın.

  1. Check-in İşlemini Yapın

Check in işlemi daha önce uçak bileti almayanlar ya da uçak ile seyahat etmeyenlere yabancı bir kavram gibi gelebilir. Bu işlem aklınızı hiç karıştırmasın; çünkü internetten online olarak da gerçekleştirebilirsiniz. Hatta günümüzde çok sayıda kişi havaalanında hava yolu firmasının ofisine giderek bu işlemi yapmak yerine internetten online olarak yapmayı tercih ediyor. Bu sayede uçuş saatinden çok daha erken bir saatte havaalanına gitmek de gerekmiyor. Pegasus internet sitesi üzerinden online check-in işleminin kolayca yapılabildiğini belirtmek isteriz. Daha konforlu bir yöntem olması nedeniyle siz de seçiminizi bu yönde yapabilirsiniz.

Peki, Şimdi Ne Yapmanız Gerekiyor?

Sadece 3 adımda uçak bileti satın alma işlemini gerçekleştirmiş oldunuz. Artık uçuşun gerçekleşeceği günde, uçuş saatinden biraz daha erken bir zamanda havaalanına gidebilirsiniz. Kontrol noktasından geçtikten sonra bilette de yazan kapı numarasına doğru ilerleyin.

Uçak bileti almak görüldüğü gibi gayet kolaydır. Önemli olan ise konforlu bir seyahat süreci yaşamanızı sağlayan ve aynı zamanda ucuz uçak bileti satan bir firmayı tercih etmektir. Pegasus, tüm beklentilerinizi fazlasıyla karşılayacaktır. Sizlere hemen İstanbul uçak bileti arayarak fiyatı incele diyoruz ve fiyatların ne kadar fiyatlardan oluştuğunu kendi gözleriniz ile görmenizi sağlıyoruz! Sadece İstanbul, İzmir ya da Ankara değil tüm şehirlere düşük fiyatlarla uçak bileti bulunabiliyor.

Özellikle erken dönemde uçak biletinin satın alınması durumunda bu fiyatların daha da makul seviyelere gerilediğini de eklememiz gerekir. Erken rezervasyon durumunda yurt içi ve yurt dışı seyahatlerde yarı fiyatına uçak bileti almak bile mümkün olabiliyor. Ucuza uçak bileti almak için internet siteleri arasında mekik dokumaya gerek kalmıyor da diyebiliriz.

Bu arada Pegasus, uçuş paketleri hizmetleriyle de büyük ilgi görüyor. Farklı ihtiyaçlara yönelik olarak hazırlanan bu uçuş paketlerinden gayet düşük fiyatlarla faydalanabilirsiniz. Uçuş paketlerini tüm detayları ile birlikte yine flypgs.com adresinde inceleyebilirsiniz. Siteye tıkladığınızda mutlaka göz atmanız gerekenlerden biri de BolBol uçuş tarifesidir. Bu tarife sayesinde BolPuan biriktirebilir ve hiçbir ücret ödemeden puanlarınızı uçak biletine çevirebilirsiniz.

Eğer sıklıkla uçak ile seyahat etmeyi planlıyorsanız, bu uçuş tarifesinin son derece kazançlı olduğunu hatırlatmakta fayda var. Nasıl üye olacağınız konusunda endişeye gerek yok. Sadece cep telefonu numaranız ve e-posta adresiniz ile üye olabilirsiniz. Hemen ardından BolPuan biriktirmeye başlamanız mümkün. Detaylar için flypgs.com’u mutlaka ziyaret edin!

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN