Aile Destek Programı 1250 TL sosyal yardım parası nasıl alınır? Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı SYDV para desteği e-Devlet başvuru ekranı

Aile Destek Programı 1250 TL sosyal yardım parası nasıl alınır? Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı  SYDV para desteği e-Devlet başvuru ekranı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından uygulanan Türkiye aile destek programı başvuruları ve programın ödeme tarihleri netlik kazanıyor. 12 ay boyunca ihtiyaç sahiplerine 450-600 liralık destek ödemesiyle ilgili bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz...

Milyonlar bu yardımdan faydalanabiliyor. Sizde başvurarak bu yardımı alabilirsiniz! Bakanlık tarafından yapılan açıklama kapsamında yardım başvurularının detayları belli oldu. Detayların açıklanması sonrasında pek çok vatandaş konuyla ilgili araştırmalarına başladı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından hayata geçirilen aile destek paketine başvurunun nasıl yapıldığı ve başvuru şartlarının neler olduğu merak konusu oldu. Aile destek programı için de ödemeler daha önceleri yapıldı ve vatandaşlar bu ödemeleri almak için nereye başvurulacağını merak ediyor. İşte ödemeyle ilgili bilgiler...

KİMLER YARARLANABİLİR?

İhtiyacı olan herkes destek alabilir. Halihazırda gelir desteği alan kişiler de bu desteği alabilir.

AİLE DESTEK PROGRAMININ AMACI NEDİR?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Aile Destek Programı'nı açıklarken, 27 Haziran Pazartesi gününden itibaren Aile Destek Programı başvurularının yapılmasıyla birlikte detaylar belirlenmeye başlandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ihtiyaç sahibi ailelere destek olmak için çalıştıklarını belirterek, "Temmuz ayında yapılacak enflasyon farkı artışları ile dar gelirlerinin alım gücünü daha da artıracağız. Aile destek programları Haziran'da başlıyor. 2.5 milyon haneye 2.5 milyar tahsis ettik. Desteklerin kapsamını genişletecek çalışmaları sürdürüyoruz" ifadelerini kullandı.

AİLE DESTEK PROGRAMI İÇİN NEREYE BAŞVURABİLİRİM?

e-devlet yoluyla aile destek programı alınmaktadır. E-devlet kullanmayan vatandaşlar başvurularını Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) veya Bakanlığın herhangi bir dairesinde yapabilirler.

AİLE DESTEK PROGRAMI ÖDEMELERİ KAÇ AY VERİLECEK?

Ödemeler 12 ay boyunca düzenli olarak yapılmaktadır.

AİLE DESTEK PROGRAMI ÖDEMESİ NE KADAR?

Aile destek programında, hane başına 450-600 TL ödeniyor. Hanelerin gelir düzeyine göre yıllık 5400-7200 TL ödenmektedir.

AİLE DESTEK ÖDEMESİNDEN KİMLER FAYDALANACAK, BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

İhtiyacı olan herkes destek alabilir. Halihazırda gelir desteği alan kişiler de bu desteği alabilir. Aile destek programına başvuran kişilerin:

Türkiye vatandaşı olmaması,

Mavi kart sahibi olmaması,

Yurt dışında ikamet eden,

18 yaşını doldurmuş olması

, Memur, kamu görevlisi, noter veya yönetici olarak çalışan veya yurt dışında çalışan, yurt dışında borçlanan veya özel fon kapsamındaki kişi veya kişilerin huzurunda yapılan başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır.

Ayrıca, ödemeyi alabilmek için kişi başına hane gelirinin net asgari ücretin 1/3'ünden az olması, yani 1833 liradan az olması gerekmektedir. 4 kişilik bir ailenin geliri 7300 liradan az ise ödemeyi alabilir.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN