Akaryakıt Fiyatlarında Rüzgar Tersine Döndü! Peş Peşe İkinci Zam Yapıldı: 14 Ağustos 2022 Güncel Benzin ve Motorin Fiyatları

Akaryakıt Fiyatlarında Rüzgar Tersine Döndü! Peş Peşe İkinci Zam Yapıldı: 14 Ağustos 2022 Güncel Benzin ve Motorin Fiyatları

Brent petroldeki hareketlilik ve dolar kurundaki fiyat dalgalanması akaryakıt fiyatlarında değişimlere neden oluyor. 14 Ağustos Pazar günü yani hafta sonu vatandaşlar hem de araç sahipleri güncel akaryakıt fiyatlarını araştırmaya başladı. Gelen indirimlerin ardından araç sahiplerini üzecek haber geldi. Peki benzin, LPG ve motorinin fiyatı ne kadar, kaç TL? Benzine zam geldi mi? Motorine zam gelecek mi? İşte 14 Ağustos 2022 güncel akaryakıt fiyatları...

Benzin, motorin ve LPG fiyatlarında yaşanan zam ve indirim haberleri 14 Ağustos Pazar günü en çok araştırılan konular arasında. Brent petrolün 93 dolara kadar düşmesi akaryakıt fiyatlarına peş peşe indirim getirmişti. Ancak yaşanan indirim kısa sürdü. Gelen son dakika bilgisine göre benzine gelen 1 lira 10 kuruşluk zammında ardından motorine de zam geliyor. Pazartesi gecesi pompaya yansıyacak. Peki motorine ne kadar zam gelecek? Akaryakıt fiyatlarına zam ya da indirim haberi var mı? 1 litre benzin kaç TL? Pazar günü yani bugün benzin, LPG ve motorin fiyatları ne kadar, kaç TL? İşte 14 Ağustos güncel benzin ve motorin fiyatları...

AKARYAKIT FİYATKLARINA ÇİFTE İNDİRİM

Brent petrol fiyatı geçtiğimiz günlerde 93 dolara kadar gerileyerek son 6 ayın en düşük seviyesini görmüştü. Petrol fiyatlarındaki düşüşle birlikte akaryakıt fiyatlarında indirim beklentisi oluştu. 6 Ağustos günü itibariyle geçerli olmak üzere motorin fiyatına 1 lira 15 kuruş, benzin fiyatına ise 2 lira 23 kuruş indirim yapıldı.

a3-61.jpg

MOTORİNE PEŞ PEŞE ZAM!

Peş peşe gelen indirimlerin ardından motorinin fiyatına 81 kuruşluk zam yapılmıştı. Sektör temsilcilerinden alınan son dakika bilgisine göre Salı gününden geçerli 1 lira 26 kuruşluk bir zammın daha geleceği ifade edildi.

ZAM SONRASI YENİ FİYATLAR NE OLACAK?

Pazartesi gelecek zamla birlikte motorinin litre fiyatı yaklaşık olarak İstanbul'da 24,44 TL’ye, 24,55 TL’ye ve İzmir'de 24,57 TL’ye yükselecek. Dün geceki zamla birlikte benzinin litre fiyatı yaklaşık olarak İstanbul'da 21,15 TL'ye, Ankara'da 21,28 TL'ye, İzmir'de 21,27 TL'ye yükseldi.

a2-90.jpg

14 AĞUSTOS GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

İSTANBUL

  • İstanbul Anadolu yakasında bir litre benzin fiyatı: 21.14 TL/LT
  • İstanbul motorin (mazot) litre fiyatı Anadolu Yakası'nda 23.18 TL/LT
  • İstanbul LPG litre fiyatı Anadolu Yakası'nda 11,1 TL
  • İstanbul Avrupa Yakası'nda bir litre benzin fiyatı: 21.13 TL/LT
  • İstanbul motorin litre fiyatı Avrupa Yakası'nda 23.15 TL/LT
  • İstanbul LPG litre fiyatı Avrupa Yakası'nda 11,35 TL

ANKARA

  • Ankara'da benzin litre fiyatı 21.25 TL/LT
  • Ankara'da motorin litre fiyatı 23.27 TL/LT
  • Ankara'da LPG litre fiyatı 11.37 TL

İZMİR

  • İzmir'de benzin litre fiyatı 21.26 TL/LT
  • İzmir'de motorin litre fiyatı 23.28 TL/LT
  • İzmir'de LPG litre fiyatı 11,04 TL

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Akaryakıt fiyatları, Türkiye'nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor. Bu hesaplanma sonucunda dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösterebiliyor.

EPGİS FİYAT DEĞİŞİMLERİNİ DUYURMAMA KARARI ALMIŞTI

EPDK'nın fiyatlardaki değişimi açıklayan tek sendika olan EPGİS hakkında suç duyurusunda bulunmasının ardından, sendika dava süreci sonlanana kadar akaryakıttaki fiyat değişimlerini vatandaşlarla paylaşmayacağını açıklamıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN