Akaryakıt Fiyatlarında Sıcak Gelişme! Peş Peşe İkinci Zam: Fiyatlar 25 Lirayı Aşacak, Zam Gelmeden Depoyu Doldurun

Akaryakıt Fiyatlarında Sıcak Gelişme! Peş Peşe İkinci Zam: Fiyatlar 25 Lirayı Aşacak, Zam Gelmeden Depoyu Doldurun

Akaryakıt fiyatlarıyla ilgili son dakika gelişmeleri hem vatandaşların hem de araç sahiplerinin gündeminde. ABD stok verileriyle yükselişe geçen Brent petrol 100 doları geçmek üzere. Petrol fiyatlarındaki yükselişle birlikte araç sahiplerine kötü haber geldi. Önceki iki gün motorine yapılacak olan zamlar peş peşe iptal edilmişti. Ancak gelen son dakika haberine göre motorine bu gece yarısı zam geliyor. İşte 19 Ağustos güncel akaryakıt fiyatları...

Brent petroldeki yükseliş ve dolar kurundaki hareketlilikle akaryakıt fiyatlarında peş peşe son dakika gelişmeleri yaşanmaya başladı. 93 dolara kadar gerileyen Brent petrol ABD stok verileriyle yükselişe geçti. Petrol fiyatlarındaki hareketlilikle birlikte akaryakıt fiyatlarıda değişkenlik göstermeye başladı. Sektör kaynaklarından alınan son dakika bilgisine göre bu gece yarısı motorine büyük zam geliyor. Peki 19 Ağustos Cuma benzin ve motorinin litresi ne kadar, kaç TL? Motorine ne kadar zam geliyor? Akaryakıt fiyatlarında zam ya da indirim haberi var mı? Brent petrol kaç dolar? İşte 19 Ağustos 2022 güncel benzin ve motorin fiyatları...

BRENT PETROL KAÇ DOLAR?

Hafta başına düşüşle başlayan Brent petrol 93 dolara kadar gerilemişti. Ancak ABD stok verilerindeki sert düşüşle birlikte Brent petrol yüzde 3'ün üzerinde yükseliş göstererek 96,16 dolara kadar tırmandı. Petrol fiyatlarındaki yükselişle birlikte araç sahiplerine kötü haber geldi.

a4-46.jpg

SON DAKİKA: MOTORİNE ZAM GELİYOR!

Sektör temsilcilerinden alınan bilgiye göre 20 Ağustos Cumartesi gününden itibaren geçerli olmak üzere motorinin litresine 1 lira 07 kuruşluk zam bekleniyor.

a6-33.jpg

19 AĞUSTOS 2022 GÜNCEL MOTORİN FİYATLARI

Dün yapılan zam sonrası ortalama motorin fiyatları; İstanbul'da 24 liraya, Ankara'da 24,11 liraya ve İzmir'de ise 24,12 liraya yükseldi

19 AĞUSTOS 2022 GÜNCEL BENZİN FİYATLARI

Dün benzine yapılan 83 kuruşluk indirim sonrası ortalama fiyatlar; İstanbul'da litre fiyatı 20,33 liraya, Ankara'da 20,45 liraya, İzmir'de 20,44 liraya düştü.

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Akaryakıt fiyatları, Türkiye'nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor. Bu hesaplanma sonucunda dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösterebiliyor.

EPGİS FİYAT DEĞİŞİMLERİNİ DUYURMAMA KARARI ALMIŞTI

EPDK'nın fiyatlardaki değişimi açıklayan tek sendika olan EPGİS hakkında suç duyurusunda bulunmasının ardından, sendika dava süreci sonlanana kadar akaryakıttaki fiyat değişimlerini vatandaşlarla paylaşmayacağını açıklamıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN