Akkuyu Nükleer Santral Projesi'ne 76 milyar liralık teşvik belgesi

Akkuyu Nükleer Santral Projesi'ne 76 milyar liralık teşvik belgesi

Rusya ile Türkiye arasında 2010 yılında imzalanan anlaşma çerçevesinde yapımı süren Akkuyu Nükleer Santral Projesi'ne 76 milyar lira sabit yatırım tutarında teşvik belgesi verildi.

Akkuyu ile birlikte Kasım'daki yatırım teşvik belgeleri toplamı, Ekim ayındaki 9 milyar 360 milyon liradan, 84 milyar 769 milyon liraya yükseldi.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer alan Kasım ayı yatırım teşvik belgeleri listesine göre, Akkuyu Nükleer AŞ'ye verilen teşvik belgesiyle, komple yeni yatırım kapsamında KDV ve gümrük vergisi istisnaları tanındı.

Buna göre, 4,800 MW kapasiteli yatırımın sabit yatırım tutarı 76 milyar lira, ithal edilecek makine ve teçhizat tutarı 4.5 milyar dolar ve istihdam da 2 bin 764 kişi olarak belirlendi.

Kasım ayında 639 kuruluş ve proje çeşitli vergi istisnaları içeren yatırım teşvik belgesi alırken, 1,934 kişiye istihdam öngören, toplam 2.7 milyar liralık yatırım tutarındaki 63 yatırım teşvik belgesi de iptal edildi.,

İSTANBUL/DHA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN