Altın alacaklar dikkat! Fırsat Ayağınıza Geldi...

Altın alacaklar dikkat! Fırsat Ayağınıza Geldi...

Piyasaların gözünü çevirdiği ABD enflasyon verileri yarın açıklanacak. Ekonomist ve finans danışmanı Murat Özsoy, altına yatırım yapmak isteyenler için enflasyon verilerinin olası sonuçlarını değerlendirdi.

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını nedeniyle birçok ülke vatandaşlarının evlerine kapanmasını sağladı. Bu kapsamda vatandaşlarına ekonomik yardım yapan hükümetler çareyi karşılıksız para basmakta buldu ancak salgın henüz bitmeden bu hamlenin olumsuz etkileri kendini göstermeye başladı.

Piyasalar gözünü, enflasyonun en büyük ulusal sorun haline geldiği ABD'de yarın açıklanacak olan enflasyon rakamlarına dikti.

Mart ayında yüzde 8,5 seviyesine ulaşarak 40 yılın zirvesine ulaşan ABD enflasyonunun bu ayki piyasa beklentisi yüzde 8,1 olması yönünde.

Enflasyon verilerinin doğrudan etkileyeceği yatırım aracı olan altının durumunun bu veriler sonrası pozisyonu ise yatırımcılarını endişelendiriyor. Ekonomist ve finans uzmanı Murat Özsoy, veriler sonrası muhtemel altın alım fiyatlarını açıkladı.

KRİTİK RAKAMLARI AÇIKLADI

Yeni haftada altının gram fiyatı 898 lira civarından işlem gördü. Ons altın ise 1864 dolardan işlem görüyor.

ABD enflasyonunun artış endişesi ise altın fiyatlarında etkili olmayı sürdürürken, piyasalardaki hareketlilik de artmaya devam ediyor.

Küresel piyasaların gözü ABD'deki enflasyon verilerine dikilmişken Ekonomist Murat Özsoy, altının önümüzdeki günlerde alacağı seyir ile ilgili kritik rakamlar verdi.

ABD'nin 10 yıllık devlet tahvillerinin faizindeki gevşeme sinyaline dikkat çeken Özsoy, "Ons altın fiyatlarındaki seyrin daha net bir görünüm kazanması için bu hafta çarşamba günü açıklanacak ABD enflasyon rakamını takip edeceğiz" dedi.

Beklentinin yüzde 8,1'in daha da altında bir rakam açıklanması halinde tahvil faizlerinde bir gevşeme olmasını beklediğini kaydeden Özsoy, "Yüzde 8.1’in altında bir enflasyon açıklanması bu gevşemenin yüzde 3’ün altına kadar olmasına etki eder diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

ALTINA YATIRIM YAPMAK İSTEYENLER İÇİN FIRSAT PERDESİ

ABD enflasyonunun piyasa beklentisi minvalinde açıklanmasının ABD tahvillerindeki gerilemeye engel teşkil etmeyeceğini kaydeden Özsoy, bu durumun ABD doları üzerindeki etkisinin takip edileceğini kaydetti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN