Altın, Fed beklentileri ile 6 yılın zirvesinden döndü

Altın, Fed beklentileri ile 6 yılın zirvesinden döndü

Rekorlar kırarak yükseliş gösteren altın, 6 yılın zirvesi yakınından düştü. Fed faiz indiriminin büyüklüğüne ilişkin beklenti sarı madenin değerindeki azalışta etkili oldu. Gümüş ise 5 ayın en yüksek seviyesine çıktı.

Her dönem önemli bir yatırım kaynağı olarak görülen altının değeri azalmaya başladı. Altın fiyatları, yatırımcıların dikkatlerini Fed’in bu yılki faiz indirimlerinin büyüklüğüne çevirmeleri ile birlikte altı yılın en yüksek seviyesi yakınından geriledi. Gümüş beş ayın en yüksek seviyesine çıktı. Fed’in politika toplantısına sadece iki hafta kalması ile birlikte, ABD Merkez Bankası’nın bölgelerin ekonomik durumlarına yer verdiği Bej Kitap’ına göre, ekonomik görünüm genel olarak iyi ve işgücü piyasası sağlam kalmaya devam ediyor, ancak şirketler halen yüksek ücretler ve gümrük tarifelerinden kaynaklanan maliyetleri müşterilere yansıtmakta güçlük çekiyor.

Fed’in faiz indirimine gideceğine ilişkin beklentiler, altını geçen ay altı yılın zirvesine çıkardı ve gümüş şimdilerde altındaki bu hareketi yakalamaya çalışıyor. Spot altın erken saatlerde ons başına 1,430.23 dolara çıkarak altı yılın en yüksek seviyesine yaklaştıktan sonra geriledi ve Singapur saati ile 13:15’te yüzde 0.3 aşağıda 1,422.22 dolar seviyelerinde seyrediyordu. Fiyatlar çarşamba günü yüzde 1.5 yükseldi. Inditrade Derivatives & Commodities emtia ve para birimleri müdürü Harish Galipelli “Fiyatların yüksek seviyelerden geri çekilmesine karşın, genel görünüm, Fed’in faiz indirimlerine gidebileceği beklentilerine bağlı olarak halen yukarı yönlü” dedi ve “Son dönemdeki durgun ekonomik büyüme Fed’i tüm büyük sektörlerde ekonomik faaliyeti desteklemek için faiz indirimine gitmeye yöneltebilir. Bu durum muhtemelen doları baskı altına alacak ve altının cazibesini artıracaktır” değerlendirmesinde bulundu.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN