Altın Fiyatları Bu Haberle Yükselişe Geçti! 4 Temmuz'dan Sonra Bir İlk: Rekordan geri döndü...

Altın Fiyatları Bu Haberle Yükselişe Geçti! 4 Temmuz'dan Sonra Bir İlk: Rekordan geri döndü...

Piyasaların merakla beklediği kritik veri açıklandı. Gelen son dakika bilgisine göre ABD'de enflasyon yüzde 8,5 ile beklentilerin uzağında geldi. Açıklanan veri sonrası altın fiyatlarında yükseliş başladı. Ons altın 4 Temmuz'dan bu yana ilk kez 800 doların üzerine çıktı. Ons altından destek alan gram ve çeyrek altında yükselişe geçerek piyasaları hareketlendirdi. İşte ABD enflasyon rakamları sonrası piyasalarda son durum...

Altın fiyatlarını etkileyecek olan ABD enflasyon verisi açıklandı. Açıklanan rakamlara göre ABD'de yıllık enflasyon Temmuz’da yüzde 8,5 oldu. Aylık enflasyon ise değişim göstermedi. Yaşanan gelişmeler sonrası ons altın 4 Temmuz'dan bu yana ilk kez 800 doların üzerine çıktı. Ons altınla birlikte gram ve çeyrek altında atağa geçti. Peki ABD enflasyon rakamları açıklandı mı? Altın fiyatlarında son durum ne? İşte kritik veri sonrası piyasalardaki son dakika gelişmeleri...

FED'İN HAMLESİ PİYASALARI YENİDEN ŞEKİLLENDİRECEK

Açıklanan veri sonrası analistler küresel bazda volatilite oldukça artacağını ve ABD Merkez Bankası'nın (FED) faiz kararlarının çok kritik olduğunu belirtti. Buna göre, Fed'in Eylül toplantısında yüzde 65 ihtimalle 75 baz puan faiz artırması beklenirken, Kasım toplantısında yüzde 53 ihtimalle 25 baz puan faiz artırılacağı tahmin ediliyor.

a7-10.jpg

ALTIN VE DOLARDA SON DURUM

Piyasa beklentilerinin altında gelen veri sonrası ABD 10 yıllık tahvil faizi 10 baz puan gevşedi. Euro, dolar karşısında düne göre yüzde 1'den fazla değer kazanarak 1,03255'i gördü. Veri sonrasında dolar/TL kuru 17,94’ten işlem görürken, ons altın 4 Temmuz'dan bu yana ilk kez bin 800 doların üzerine çıktı. Gram altın ise 1.034 seviyelerinden işlem görüyor.

a1-92.jpg

DEV BANKADAN KRİTİK DOLAR TAHMİNİ

Tüm bu verilerin ışığında dev banka HSBC'den kritik dolar tahmini geldi. Son çeyrekte turizm gelirlerinin desteğinin azalması ve cari açığında daha da artabileceğini öngören banka, Dolar/TL tahminini 2022 yıl sonu için 17,5’ten 19,5’e, 2023 ikinci çeyrek sonu için de 18,2’den 21’e yükseltti.

TÜRK LİRASI DEĞER KAYBETMEYE DEVAM EDİYOR

Açıklanan notlarda Türk lirasının gittikçe yükselen enflasyonun reel faizleri daha da baskılaması, liralaşma stratejisinin ilk coşkusunun kalmaması ve cari açığın genişlemesiyle birlikte değer kaybettiğine işaret edildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN